ʻO ka māla

Kēlā mea e hānai ai nā māla

E hoʻopiha ʻia kou māla i kahi hiamoe hiamoe. Makemake nō ʻoe e lawe i kahi hoʻomaha mai ka hassle o ka māla, ʻoiai ...

E ʻike ka maka o ka maka i ka pau ʻana o nā ʻēheu hina-hina i ka lewa - kēia hoʻoilo wela. ^ E Ha yM. ʻAʻole i pau ka ola i ka hoʻoilo, hoʻopau wale nō ia no kekahi manawa. ʻO nā kukuna o ka hoʻoilo he pōpilikia pōpilikia hiki ke hōʻeha i ka nui i nā hua a me nā lāʻau ʻē aʻe. Kūpono ka māla i waho. Akā e nānā pono: ʻaki ka palaki a haʻalele i ka ʻōpala, ua hōʻoluʻolu kino ʻia ka ʻeha ma ka lālā maloʻo, ua pālahalaha ʻia nā koena o nā lau ma lalo o ka palakika, a me nā hua hoʻomalu a me nā pepeke a hilinaʻi nā mea huna. Inā e makaʻala ʻoe, e ʻike ʻoe i nā ʻenemi o ka māla a me ka hoʻoilo.

Pau ka hoʻoilo

© di_the_huntress

3 mau mālama mālama lāʻau

  • Mai poina e holoi i nā hua lāʻau mai nā mosses a me nā lichens,
  • ho'ōla ma nā wahi,
  • kau aku i ka lī lihi ma nā ʻāpana

Nā Hana ʻeha

Ma nā kumulāʻau lāʻau, paʻa pono nā lau maloʻo e nā pūnaewele spider. Ke waiho nei nā nēnē hawthorn a me ke gula. ^ E Ha yM. I kēlā me kēia pā, uhi ʻia i ka ʻahuʻula keʻokeʻo keʻokeʻo, nā hoʻoilo laupili: ma ka hawthorn, 10-70 kēlā, i ke gula, 200-300 mau kukuna. Pono e hōʻiliʻili ʻia kēia mau ʻuʻuku a puhi i ka hoʻoilo i ka hoʻoilo. Inā kiʻekiʻe lākou, e hana me kēia pou me ka kaula ma ka hope. ʻO nā poni keʻokeʻo keʻokeʻo a puni nā ʻōpū - nā keʻena kauwela Naheka lūlū lau ʻili. ^ E Ha yM. ʻO nā lālā wīwī e ʻokiʻoki ʻia me nā nests.

Pau ka hoʻoilo

E nānā i nā lāʻau

Ke nānā nei i ka mākaʻikaʻi ʻana o nā lālani i kahi pua o nā hua puka ʻaoaia ma nā apo a i ʻole nā ​​hui ma ka ʻili o nā ʻala a me nā lālā, kokoke i nā keiki. ʻAʻole hiki i kekahi ke kōkua ke kahaha i ka mālama ʻana o nā mākua. ʻO ka palūʻau hau maloʻo, hua ʻoma tinker, cherry aphid mālama mākou i hoʻonohonoho pono i nā testicle i nā keiki ala aʻe, ʻoiai ke ʻae ʻia ke ʻano, hoʻomaka ka hana ʻana i nā ʻōpio ʻōpio a me nā lau maloʻi. Kuhi ākea, ʻaʻole makaʻu nā hua i ka hau. ʻO ka laʻana, masonry silawa hiki ke kū aku -35-50 ° C! Ke hoʻāʻo nei nā pepeke i mālama i ka hua e like me ka mea hiki, palekana huna i loko o nā ʻili o ka ʻili, nā palaka a me nā ʻila o ka lāʻau. No laila ua hānau nā hua hina kapa hina a me ka plum aphids, nā pākeke o nā ʻuala piele-eater, ka ʻōpū ʻeha.

Hoʻomaopopo.

Ināʻoi aku palupalu i ka hoʻohemo ʻana i nā lau hāʻule, hoʻolako mākou i kahi moena hoʻomaha no nā mea kanu mahina. Ma lalo o kahi kapa mahana, e hoʻomau mahele me nā wahi ulia o nā ʻōpala a me nā weevils, pupae a me nā ʻōpū o nā palupalu, huaʻai huaʻai. ^ E Ha yM. ʻO kēlā hale kamaʻāina like ʻole e like me kā lākou makemake i nā poʻe like ʻole like maysky khrushch. ^ E Ha yM. Hiki i nā ʻōleʻa a me nā pākeke ke waiho i kēia hoʻoilo no ka hoʻoilo i ka hoʻoilo i kahi hohonu o 1 mika, kahi hoʻohaunaele nui i ka hakakā iā lākou.

Mai haʻalele i ka mea kanu līpika, kahi i hāʻawi ʻia i ka hoʻokumu ʻana i nā hua pua. Mai poina e hiki i kahi lāʻau i māla maikaʻi i ka maʻi a hiki ke kū i ka wā o nā pōpoki.