Meaʻai

Jam mai nā huaʻai a me nā huaʻai "Fragrant assorted"

"Mea ʻoluʻolu" - ka hua mai nā hua a me nā hua, i kuke ʻia ma ka hilo gula, ʻono ʻia me nā mea ʻala like ʻole. Hoʻolako ʻia ia i mea hoʻopiha ʻoluʻolu no nā donat home, pies a me nā huahana ʻē aʻe i kūkulu ʻia i ka home. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i nā hua a me nā huaʻai i nā ʻano like ʻole, akā e hoʻāʻo e hana i ka ʻono o nā huaʻala a me nā hua i hoʻonoho ʻia. ʻO nā ʻaleme a me nā apricots he waiwai i ka pectin, no laila, hoʻolilo lākou i ka mea kūlohelohe kūlohelohe. ʻAʻole pono ʻoe e hoʻohui i kēlā me kēia hua i loaʻa ai kahi pālahalaha mānoanoa, ʻelua wale nō ʻāpana, ʻōpala nui a nui nā ʻāpana apricots i lawa.

Jam mai nā huaʻai a me nā huaʻai "Fragrant assorted"

No ka loaʻa o kahi kao ʻoluʻolu a hoʻohana i ka sieve maikaʻi, kahi i hoʻohele ʻole ʻia ai nā hua raspberry i loko o nā ʻāpana.

  • Ka wā ʻai. 1 hola 20 mau minuke
  • Lohi: 1 pālapa

Nā hua ʻili a me nā mea nānā mai ka jam

  • 500 g o nā māla pua;
  • 500 g nā ʻōpala;
  • 500 g o nā melemeleʻeleʻele;
  • 300 g o nā apala;
  • 200 g o nā apricots;
  • 200 ml o ka wai;
  • 1,5 kg o ke kō;
  • kekahi ʻāpana liʻiliʻi o kāu thyme;
  • 3 hōkū hōkū anise;
  • 3 peʻa o ka kāleka;
  • lāʻau kinila;
  • 3 nā kīloi.

ʻO ke ʻano o ka hoʻomākaukau ʻana i ka jam mai nā hua a me nā huaʻai "Fragrant assorted"

E ʻoki i nā huaʻala, ʻoki i ke waena, e ʻokiʻoki i nā ʻāpana lauwili. No 30 mau kekona, waiho i nā apricots i ka wai hoʻolapalapa, e hoʻoneʻe i kahi ipu me ka wai anuanu, hoʻoili i ka ʻili, ʻoki i ka hapa, a lawe i nā hua.

Kāʻoki a hoʻōla i nā ʻamala a me nā apricots

Hoʻopili mākou i nā hua māla lau, nā ʻōpala a me nā currants ʻeleʻele, e hoʻoneʻe i nā ʻōpala, nā ʻōpala, nā hua waina me nā ʻāpana o ka lohi, ʻena ʻia me ka wai ʻana o ka wai.

Ke pīpī hua

ʻOi ʻia nā hua a me nā hua pā i kūpono no ka jam, no ka mea, e hoʻomoʻa ʻia nā mea kanu a pau i ka pulupulu, a laila ʻoki ʻia.

Lōlā papa

Hoʻopili i ka puna ʻaila kō. E ninini i ka wai i ka ipu kīʻaha, e hoʻohui i ke kō. E kau i ka lāʻau sela, cardamom pods, hōkū anise a me kahi ʻāpana liʻiliʻi o ka thyme. Hoʻokomo mākou i ka ʻaina, ma hope o ka pau ʻana o ke kō, a hoʻopau ʻia ka pulupulu, hoʻoneʻe i ka umu, kuke no 5 mau minuke me ka paila ikaika.

Kānana ka ʻaila

Hoʻopili mākou i ke kēkona ma loko o kahi sieve maikaʻi - ʻaʻohe pono hou aʻe o nā mea ʻala, hāʻawi lākou i kā lākou mea ʻala.

Kāwili i ka kōmona a me nā huaʻai. Lawe i kahi pua

Hoʻohui mākou i nā hua i ʻokiʻoki, holoi ʻia nā hua waina, hoʻopiha i nā mea āpau me ka papa ʻaina wela. Hoʻokomo mākou i ka ʻūhā ma ka lāʻau, lawe i kahi wī ma luna o ka wela kiʻekiʻe.

Wehe i ka umu. E lawe mai i ka uka e hoʻomālamalama

Kuki no 35 mau minuke ma mua o ka wela wela. Ke pau ka hana ʻana o nā pahuhū, a hōʻolohe ka jam a me nā "gurgles" i ke ahiahi, hiki iā ʻoe ke wehe i nā kīʻaha mai ka umu.

Holo i ka huʻu maloʻo ma ka sieve

Ke kali nei mākou i 15 mau minuke no ka hoʻomohala iki, mai holoi ma waena o kahi sieve. E hōʻoluʻolu i kāu hana, hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa mua i ka uaki me kahi blender waihoʻoluʻu, a laila kānana.

ʻO ka liʻiliʻi o ka sieve, ʻoi aku ka lole o ka jam i pau ai, ma hope o nā mea āpau, kahi ulu lāʻau raspberry i komo aʻe i loko o kaʻu sieve.

E ninini i kaʻaila i nā waihona

Hoʻomaʻemaʻe mākou i nā ipu holoi no ka paamu i loko o ka umu no 15 mau minuke i ka mahana o 130 tikeri. E kāohi i nā lids no 5 mau minuke.

Hoʻopili mākou i ka huina wela i nā ipu i hoʻomākaukau ʻia, hoʻopiha piha iā lākou i luna. Hoʻopili mākou i nā palaka maʻa a i ʻole e uhi ʻia me ka ʻāpana o ka meaʻai (pepa palaoa), hoʻopili ʻia i nā ʻāpana nui, kau ʻia i kahi pā elastic a i ʻole kahi mākeo.

Jam mai nā huaʻai a me nā huaʻai "Fragrant assorted"

Ke ʻoluʻolu maikaʻi loa nā kālepa, e hoʻoneʻe i ka ʻeke i kahi wahi pouli a mālama i ka mahana ma lalo o + 2 mau degere a ʻaʻole i kiʻekiʻe aʻe o +15 degere Celsius.