Nā mea kanu

ʻO nā mea kanu kūloko he 5 i nā wahi ulu

Ma waena o nā exotics o loko, ua hauʻoli nā mea kanu me kahi mai ʻōlehu i ke kūlana o nā hōkū kūikawā. ʻO ia mau moʻomeheu, hana ʻia i ke ʻano wela i ka wela a me nā kūlana kikoʻī, a i loko o nā ʻaoʻao e mālama ana i ko lākou ʻoluʻolu a me ka pololei. Akā ʻo ka mālama paʻakikī, ʻaʻole ia i pale i ka māla mākia ʻike mai nā mea kanu ulu ulu ʻana. Akā, ʻaʻole e hiki ke ʻike ʻia nā kala e ʻoi aku ka nani a me ka pua nani. E hoʻohuli ʻia kēlā me kēia ʻano lāʻau i kahi haʻaheo maoli o ka hōʻiliʻili ʻana.

Mandevilla

ʻO ke ʻano kūikawā a me nā hana maʻamau o nā mea kanu kai ulu

ʻAʻole e like me nā hua i hiki mai i nā hōʻiliʻili o loko mai nā subtropics, heʻokoʻa nā mea kanu o nā wahi ʻōpala i nā koi kūikawā no ka ulu nui ʻana a me ka mālama ulu ʻana. E kūpono loa e hoʻokaʻawale i nā moʻomeheu mai nā nahele ulu e like me nā mea paʻakikī, ʻo ka māla mea e hiki ai ke nā māla i ʻike a mākaukau mākaukau.

ʻO nā mea kanu kūloko nā kumulāʻau nā mea kanu e puka mai ana mai nā latator e kūlike ana, ʻike ʻia ma ka ʻano o nā ululāʻau mākeke o nā ʻeleʻele. Ua hoʻokomo ʻia nā mea kanu tropical i loko o ka moʻomeheu i nā manamana ālule a me nā mea kanu tuberous, epiphyte a me nā pā waina. Hōʻike mahalo ʻia ka hope o kēia hope, ʻoiai ka nui o nā ʻano o ka treetop, ka hoʻohua ʻana i nā ʻōiwi kū hoʻokahi o ka ʻūhā puʻu.

Loaʻa ka nui o nā māla a me nā mea kanu ma nā ulu lāʻau ulu i ke koina o ka mālamalama, ulu i ka pale o nā ʻalā a me nā lei aliʻi o nā kumulāʻau nui a me nā kumuwaiwai, i nā mea i kū i nā kūlana maʻalahi, ʻaʻole i nā ʻano nui. Akā ʻoiai ke kūpono o ka mea kanu, ulu ka mea kanu i ka maikaʻi o nā keʻa maluhia, ma lalo o ke ʻano o loko o ke ao nei a kokoke i nā hōkela a pau nā mea kanu ʻoluʻolu.

ʻO Crossandra

ʻO ka hiʻohiʻona maʻamau o nā mea kanu āpau ke aloha i ka wai. I ka home, i nā kūlana kūlohelohe, hōʻoli nui nā mea kanu i ka hau hoʻoliʻi kiʻekiʻe a me nā makuku lepo. Mālama ka exotics exotics i ko lākou aloha no ka hoʻonui ʻana i ka ea o ka ea a me ka hoʻomau ʻana o ka ʻāina lepo i nā kūlana o loko. ʻO ka mālama ʻana i ka lewa o ke ʻano leʻaleʻa no lākou, he mea paʻakikī ka mea kanu, koi nā lāʻau i nā moisturizing maʻamau, a i kekahi manawa kūpono ʻole nā ​​hana o ka mea kanu.

Hoʻolauna wale ia i ke ola o ka mea hānai a me ka haʻalele ʻana o nā hiʻohiʻona koʻikoʻi o nā mea kanu e ʻae ai i kekahi hewa i ke kanu ʻana: ʻaʻole a i ʻole hoʻonaninani a hoʻoilo ʻole ke ʻano o ka Tropicans. Ke ʻoki nei i kahi kaʻina hana a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka ea o ka ea ma o kekahi mau ʻemi (a i ʻole ke kala ʻana i ke kohu earthen a me ka hoʻopiʻi ʻana i ka wai anuanu paʻa) hiki iā ia ke alakaʻi i nā mea kanu.

Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻo ka hapanui o nā hua kai, me ka ʻokoʻa ʻole o ka sibeli-tuber, he manawa hoʻomaha maluhia nō ia. Ma ke ʻano he kānāwai, no kā lākou pua, ʻaʻohe pono e hana i kekahi ʻano kūikawā i ʻokoʻa i ka hoʻolālā aʻoaʻo ākea a koi aku i kahi ʻona ākea a mālama ʻole paha.

Hana (Clivia)

Ma waho o ka waiho ʻoleʻana, nā elele a me nā mea nui nā Tropicans. Hoʻopili lākou iā ʻoe iho ʻaʻole maʻalahi, a he nui nā kumu lāʻau pākeke. Akā ua koho maoli lākou i nā exotics, i hoʻohana ʻia he mau hōkū maoli o nā hōʻiliʻili a me ka haʻaheo o kēlā me kēia mea hana.

ʻO ka hiʻohiʻona nui o nā mea kanu āpau ke helehelena ʻole ko lākou helehelena maʻamau. Hōʻike nā mea kanu i nā kaha kiʻi mua a i nā hiʻohiʻona ma nā lau, a i ʻole nā ​​leʻaleʻa nani o nā inflorescences maoli ʻole, he mea e kahaha nei i ka hoʻolālā, ʻano, a me nā kikoʻī.

He mea nui ʻole o ke ʻano o ka exotica a mākou e kamaʻilio nei - kahi lāʻau liʻiliʻi a me ka liʻiliʻi a i ʻole ke kumu waina maoli, hiki ke hōʻea i nā hoʻohālike weliweli me kaʻole ʻole; e pili ana i nā moʻomeheu i hiki ke ulu wale i loko o kahi hale ʻōmaʻomaʻo a i ʻole ka pua pua, a hiki pū i ka mālama pono me ka mālama mālama ʻia i loko o kahi lumi maʻamau - ʻo nā exotics tropikal i hana mau i ka manaʻo kūikawā a hoʻololi i ka lewa i loko o nā lumi, lawe mai i nā kala hauʻoli a me ke ʻano leʻaleʻa i ko mākou ola.

E ʻike ʻē aʻe mākou i ʻelima mau punahele ma waena o nā mea kanu ulu kūloko me ka pua nani.

No kahi papa inoa o nā mea kanu kūloko maikaʻi loa mai nā tropics, e ʻike i ka ʻaoʻao aʻe.