ʻO kekahi

Ke ulu nei nā camellia mai nā hua ma ka home

E haʻi iaʻu pehea e kanu ai i nā hua kāmela? He aha e pono ai e hana no kēia? Manaʻohaʻi

He nani nā kamela nani ma ka ʻohana Tea Tea a hiki iā ia ke hoʻokūkū me nā mea kanu lāʻau. ʻO kahi kumulāʻau nani a ulu paha lāʻau i uhi ʻia i nā lau nani, e like me nā mea plastik. A me ka hoʻomaka ʻana o ka pua mai nā inflorescences nui o nā camellia o ka ʻoniʻoni ʻoniʻoni like a me nā ʻano, mai lawe wale i kou mau maka.

Hoʻonohonoho ka camellias Varietal me ka hoʻohana ʻana i nā ʻokiʻī - hiki iā ʻoe ke hoʻopakele i nā hōʻailona āpau a loaʻa i ka ulu mua ʻana. Akā hiki i nā mea camellias e like me ke kīpē, hiki ke loaʻa me ka hoʻohana ʻana i nā hua.

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka kanu ʻana i ka hua, he mea kūpono ke nānā pono i nā subtleties o nā hua kanu o nā camellias, ʻo ia hoʻi:

  • koho a hoʻomākaukau i nā hua kūpono;
  • lūlū pono i nā hua;
  • hoʻolako i ka mālama seedling pono.

Koho hua a hoʻomākaukau

ʻO nā mea hoʻouluulu pua e hoʻomaʻamaʻa i nā kamela e ulu ana i nā kamela i ka home e kūʻai ana i ke kūʻai ʻana i nā hua i loko o nā hale kūʻai kūikawā, a ʻoi aku ka maikaʻi - pololei i loko o nā hale māla o nā māla botanika.

ʻO nā mea kanu wale nō me kahi kala ʻala pololei i kūpono no ka lulu. Hōʻike ka keʻokeʻo keʻokeʻo.

Pono ke mālama i nā hua ʻai hou i loko o kahi pahu i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka friji a hiki i ka lūlū ʻana e pale ai i ko lākou maloʻo. Pono ka pipi maloʻo mai nā ʻeke i ka pō i ka pō, no ka pono ʻole o kēia kaʻina. Eia kekahi, ma mua o ka lūlū ʻana i nā hua maloʻo, pono ke ʻae ʻia ka kūlike o ka ʻili a no laila lākou e ulu wikiwiki ana (no ka laʻana, e hoʻolei a hoʻoilo aku paha).

Ke kanu nei i nā hua

No ka lūlū hua, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i:

  • substrate no ka azaleas a i ʻole camellias;
  • ho‘okumu kik;
  • vermiculitis;
  • kahi kāwili o ka perlite a me ka sphagnum moss;
  • kahi pātuʻa lua a me ka one kahawai.

E hoʻopiha i nā kōpī liʻiliʻi me ka lōʻihi o 7-9 cm me ke ʻano o ka lepo a hoʻoinu ʻia. E waiho i nā hua i hoʻomākaukau ʻia i loko o kahi pahu, ʻoiai ke nānā ʻia ka maka ma lalo a i ʻole ka ʻaoʻao. ʻAʻole pono ke hoʻomohala nui, e hoʻolei liʻiliʻi i ka ʻāina a pīpī i kahi hua liʻiliʻi ma luna me kahi substrate. E uhi i ka ʻeke me kahi kiʻiʻoniʻoni ma luna a kau i ka puka aniani i hoʻokaʻawale ʻia i loko o kahi lumi me kahi mahana o 22 mau degere Celsius.

ʻO ka mālama hānai

Pono ka Mālama i ka ʻōpala i ka palupalu i ka manawa āpau, ʻoiai e pale ana i ka stagnation o ka makika. Hoʻopili i ka hale meli i kēlā me kēia manawa ma o ka hānai ʻana i ka peke. Hiki ke hoʻopau loa ia ma hope o ke kuʻi ʻana i nā wana. Hiki i kēia i mau mahina.

Ke ulu ka hua kāmela ma ka 7 cm ke kiʻekiʻe a hoʻopaʻa i nā lau 4 mau ʻoi, pono e kanu ʻia nā mea kanu ma kahi o nā ipu nui (a hiki i 1 l). Lawe ʻia ka hope hou aʻe ma mua o nā hua a maikaʻi aʻe a ikaika hoʻi.

I ka wā o ka hoʻonui mua ʻana, pono e huki ʻia nā hua kāmela - ʻoki i ke kihi o ka ʻōnaehana o ka aʻa e hoʻoulu ai i kona ʻili.

Hoʻokomo ʻia nā Camellias me nā hua lulu wale nō mai ka makahiki lima o ke ola.