Meaʻai

ʻO kā Tomato home a me Bell Pepper Ketchup

Wahi a kēia loiloi, hiki ke hoʻomākaukau ʻia i ka ketchup homemade i hana ʻia mai i nā ʻōmato mai, ka pōpī pepa a me ka kāleka ma nā wahi liʻiliʻi i ka makahiki a i ʻole a mākaukau paha no ka hoʻoilo i ka wā e ulu ai nā mea kanu, inā ʻaʻole e kulu nā kumukūʻai a i ʻole nā ​​kīmato a me nā pōpō momona i kā lākou wahi moe. ʻO ka kupa home i hana ʻia mai nā ʻōmato ma ka home e lilo ia i mea nui ʻia ma mua o ka hale kūʻai, no ka mea, ua hoʻohui ʻoe i nā mea kanu a me nā mea ʻono i kou momona, ka kuke mai nā huahana kūlohelohe hou me nā mea ʻole o ka mālama a me nā mea hoʻonaninani.

ʻO ka ketchup homemade i hanaʻia mai nā ʻōmato a me ka pōpō pepa, hoʻomākaukau ʻia e like me kēia ʻano loiloi, ua huli i ka aniani, mānoanoa, me ka ʻono momona, ʻaʻohe mea maikaʻi loa no ka barbecue a i ʻole nā ​​mea ʻai.

ʻO kā Tomato home a me Bell Pepper Ketchup
  • Ka wā kuke: 40 mau minuke
  • Ka nui: 0,5 L

ʻO nā mea wai no ka ketchup homemade i hana ʻia mai i nā ʻōmato mai a me ka pepa hau:

  • 500 g nā kamato;
  • 500 g o ka pepa ʻulaʻula ulaula;
  • 150 g o keʻa;
  • 3-4 kaʻaila keʻokeʻo;
  • 1 pā o chili;
  • 20 g o ke kō;
  • 12 g paʻakai;
  • 30 ml o ka aila ʻoliva;
  • 5 g paprika lepo.

ʻO kahi ala e hoʻomākaukau ai i ka ketchup homemade mai nā pēmato hou a me ka pepa hau.

E hoʻomoʻa i ka aila ʻulaʻula a i ʻole ʻaila aila i loko o ka pā, e kāwī i ke aniani kālai ʻia a hiki i ke aniani.

Kāleʻa tapatapona

Ke hāwele ka ʻulu ʻōpala, hoʻohui i nā kamato i ʻokiʻoki, uhi i ka pā me ka uhi ʻana i hoʻomōlō koke ai ka ʻōmato. A i ʻole e nānā i ka ʻoma i koho, e hoʻoholo no ʻoe iho, he māla ikaika e hoʻohuli i ka mea ʻala i kahi palupalu palupalu.

Hiki iā ʻoe ke wehe koke i ka ʻōmaka mai ka mau ʻōmaka e like me kēia: e waiho i nā mea kanu i ka wai i hoʻolapalapa ai i ka hapalua mau minuke, a laila komo koke i ka wai hau, hana i ka incision me kahi pahi ʻoi loa, a maʻalahi nā pipi.

Kākala ʻōpala

E hoʻōla i ka tōmato, hoʻohui i kahi pāpaʻi o ke kao chili hou. No laila ʻaʻole hoʻohuli ka ʻala i ka wela, hiki iā ʻoe ke wehe i nā hua mai ke kao a ʻokiʻī i nā ʻāpana, no ka mea he nui kēia capsaicin i kēia mau ʻāpana.

Hoʻohui i kaʻaila chili kāwele ʻia

Hoʻomaʻemaʻe ʻia nā pepa momona maikaʻi i nā hua a me nā ʻāpana, ʻokiʻoki i ka ʻōpala, ʻoki i ka ʻiʻo i loko o nā ʻāpana, e hoʻohui i ka pā i loko o ka ʻōmato aniani a me nā ʻuʻala, kuke no 5-6 mau minuke.

E hoʻohui i ka pepa momona i ka pā

Hoʻomaʻemaʻe mākou i nā ʻōpala o ke kāleka mai ka husk, ʻoki ʻoki. ʻO ka nui o ke kāleka i kou ono, ua hāʻawi pinepine wau i nā ʻōpio 2-3, akā makemake paha ke aloha ʻoluʻolu.

Kālepa

Hoʻokuʻu mākou i nā mea ʻai ʻala i ka mea hoʻōla, hoʻohui i ke kālai ʻia ʻokiʻoki.

E hoʻokomo i nā mea kanu palaoa i loko o kahi kāwili

Huli mākou i ke kaʻina hana, ʻohi i nā lau a hiki i ka loaʻa ʻana o kahi smoothie.

E lūlū i nā mea kanu i kahi hoʻopili

Hoʻomau mākou i ka papaho i loko o ka ʻuala, hoʻohui i ka kōʻai gula, paʻakai a me ka paprika lepo. E lawe mai i kahi kuke ma luna o ka wela wela, e hoʻolapalapa no 5-6 mau minuke.

Hoʻomaha mākou i ka pīpī i hina i loko o ka pā. Hoʻohui i ka paʻakai, ke kō a me ka paprika. Lawe i kahi pua

No ka mālama ʻana i ka ketchup i hana ʻia i ka kamato a me nā ʻolihi pepa no ka hoʻoilo, holoi i kaʻu mau kēa i loko o ka wai mahana me ka hoʻomoʻa ʻana i ka palaoa, holoi, hoʻoneʻe no 10 mau minuke i ka umu kahi hoʻomoʻi ʻia a 100 degrees Celsius. E kāohi i ka lids. Hoʻalahalaha mākou i ke kīwī wela i nā ipu mahana, pākīkī a hoʻopaʻa ʻia ka huina.

Hoʻopili mākou i ka paʻakai papa pā no nā minuke 10-12, ʻōwili, hoʻomālamalama i ke ʻano o ka lumi lumi.

Hoʻouna mākou i nā ketchup i hana ʻia i ka home mai ka mau ʻōmato a me nā ʻolihi pepa i nā pahu i hoʻopaʻa ʻia

Ma ke ala, i kēia ketemup homemade o nā ʻōmato a me ka pōpō pepa, hiki iā ʻoe ke hōʻemi i ka nui o nā calorie. Inā maloʻo nā lau, nā mākala a me nā pepa ka momona, a laila ʻaʻole pono ke kō. A inā ʻaʻole ʻoe e hoʻomoʻa i nā lau ʻai, akā e hoʻomo i ka umu, hoʻomoʻa liʻiliʻi i nā mea kanu me ka ʻaila aila a ʻaʻa ʻole iā lākou, a laila e haʻahaʻa loa i nā calorie.

ʻO ka ketchup homemade i hana ʻia mai nā ʻōmato a me ka ʻolō pepa mākaukau. ʻAno hoihoi!