Meaʻai

Tomato i kā lākou wai ponoʻi me nā pōpoki pepa no ka hoʻoilo

ʻO kā Tomato i kā lākou wai ponoʻī, kahi paʻala i loko o nā pahu no ka hoʻoilo me ka pōpō pepa a me ka pā - ka kamato maikaʻi loa no ka hoʻoilo, me ka ʻili ʻole, i ka huʻu momona a me nā momona. ʻAʻole komo kēia koka i ka mahelehele "e kau i nā mea a pau i loko o ka pahu pahu, hoʻopiha ʻia me ka moana wai", ʻaʻohe - pono ʻoe e tinker. Akā, ke ʻōlelo nei lākou, ʻaʻole weliweli ka daimonio e like me ia ua pe ʻia. ʻO ka mea mua, maʻalahi maʻalahi ka ʻili o ka ʻōpū o ka ʻala ʻala. ʻO ka lua, he mea palaka, ʻaʻole e like me kahi kāwili palaoa kahiko, e hoʻohuli i ka ʻōmato i loko o nā kalepona i kekona. ʻO ke kolu, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻopau ʻana i nā minuke 15 i ka hoʻokaʻawale ʻana i nā mea hana ma mua o nā mau minuke 15 i ke hele aku i ka hale kūʻai no nā meaʻai ʻai.

Tomato i kā lākou wai ponoʻi me nā pōpoki pepa no ka hoʻoilo

No ka wīlani, koho i nā ʻulaʻula, ka ʻiʻo, nā ʻōmato maʻa.

  • ʻO ka wā kuke: 1 hola
  • Ka nui: 2 mau kēke o 750 ml i kēlā

Kūpono no ka hoʻomākaukau ʻana o ka ʻaka kō i loko o kā lākou wai ponoʻī me ke ake pepa:

  • 2 kg o kāmala ʻulaʻula;
  • 500 g nā pāpale kele;
  • 3 nā paila cili;
  • 20 g o ka paʻakai paʻakai;
  • 40 g gula kime;
  • 5 g paprika lepo.

ʻO kahi ala e hoʻomākaukau ai i nā kamato i loko o kā lākou wai ponoʻī me ke ake pepa no ka hoʻoilo.

No ka saʻo puree, koho mākou i nā kamato makemakika loa. Inā hōʻili wale ka ʻili i ka huala, aʻaʻohe hōʻailona o nā mea e poino ai, a laila ʻo ia ke kūpono kūpono loa.

No laila, e holoi i nā mea kanu, ʻoki i ka hapalua, ʻoki i nā kiko. Hoʻonoho mākou i nā meaʻai i ʻokiʻoki i loko o kahi kīʻaha blender, e hoʻolilo iā lākou i loko o ka ʻuala.

Koho mākou i ka ʻōmato a me ke kāwili ʻana i kahi kāwili

E ʻokiʻoki i ka pure kamato a i holoi paha ma o ka colander e wehe i ke koena o ka ʻili a me nā ʻōpala.

E holoi i ka puree kamato ma ka sieve

ʻO ka pepa hau ʻalani a ʻulaʻula, ʻulaʻula a i ʻole nā ​​kala hoʻi e hoʻomaʻemaʻe ʻia mai nā hua, ʻoki ʻia ka ʻiʻo i loko o nā cubes, e hoʻolei i kahi blender.

Hoʻokomo i ka pepa momona maikaʻi

E hoʻonui i kahi poli i kahi pōpoki pepa. Ma muli o nā makemake makemake, hiki iā ʻoe ke hana i ka hoʻomākaukau me ka ʻaʻala wela a i ʻole ʻono a me nā ʻono.

E kāwili i ka pepa i loko o kahi kāwili a hiki i kahi kiʻi homogeneous. Kāwīwī i ka pepa me ka pēpē ʻōmaʻomaʻo.

Hoʻohui i kahi pepa chili wela a kāwili

ʻO nā makana no nā pā i loko o koʻu wai mahana me ka soda. A laila maloʻo mākou i nā kēwa i loko o ka umu a hoʻolilo paha ma luna o ka mokuahi. E kāohi i nā lids no 5 mau minuke.

E hoʻokomo i ka ʻōkō i loko o ka wai i hoʻolapalapa no 30 mau kekona, a laila hoʻihoʻi i kahi kīʻaha wai maloʻo, e hoʻoneʻe i ka ʻili.

ʻOkiʻoki i nā tōmato i 4 mau ʻāpana, ʻoki i ke koʻokoʻo. Hoʻokomo mākou i nā ʻōmato i loko o kahi pā i mea e hoʻopiha ai lākou e ka 3 4.

I nā kīʻaha kūpaʻa a hoʻokomo mākou i nā tōmō nā ʻili

E hoʻokomo i ka tomato puree a me nāʻaila i kāwili ʻia i loko o kahi pākuʻu, hoʻohui i ka paprika, ka paʻakai a me ke kōpaʻa granulated. E lawe mai i ka nui i ka paila, a hoʻolapalapa no 5 mau minuke.

E lawe mai i kahi ʻano o ka puna o ka ʻōkō, ʻokiʻoki a me nā mea ʻala i kahi paila

E hoʻopiha i nā kōpaʻa me ka hoʻolapalapa ʻana i nā moʻo mashed, uhi ʻia me nā lids.

E ninini i nā ipu o nā tōmato me ka hoʻolapalapa ʻana i ka ʻuala

I loko o kahi pahu no ka hoʻoluliluli ʻana mākou i ka kāwele, ma laila mākou i hoʻokomo ai i nā ʻupena o kamato, ninini mākou i ka wai wela.

Hoʻohui mākou i ka wai i ka 85 degrees Celsius (ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i ka thermometer kuke), nā kēne pasteurize me ke kaha o 0.75 l no 15 mau minuke. Inā ka hoʻomaka ʻana o ka wai e hoʻolapalapa, e hoʻohui i ka wai anuanu e hoʻohaʻahaʻa i ka mahana.

Hoʻonui mākou i nā kīʻaha me nā tōmato a me nā ʻuala. Pipi a flip

Hiki iā mākou ke kiʻi i nā tōmato a me nā ʻalā o nā lids. E hoʻohuli i nā ipu i lalo, ma hope o ka hoʻolalelale ʻana, hoʻoneʻe iā lākou i kahi wahi anu a maloʻo loa.

Tomato i kā lākou wai ponoʻi me nā pōpoki pepa no ka hoʻoilo

Ma ke ala, hiki i nā ʻōmato kalai ma kēia ala i loko o kā lākou wai ponoʻi e hiki ke hana e hana i nā mea kanu a me nā aniani, no ka laʻana, ka Bolognese Palani kūlohelohe.

Ua mākaukau nā ʻōmato i kā lākou wai ponoʻi me nā pōpoki pepa no ka hoʻoilo. E kuke me ka leʻaleʻa a me ka momona momona!