Meaʻai

Nā palaihū home

Ua hiki mai ka manawa no ka ʻohi ʻohi. Ua loaʻa iā ʻoe kahi māla maikaʻi i nā mea kanu mai kou wahi moe, mai nā hale ʻōmaʻomaʻo, nā hale ʻōmaʻomaʻo. Pehea e mālama ai iā ia i kēia no ka hoʻoilo?

Inā ʻaʻole ʻoe e loaʻa i ka ʻike i ka hōʻiliʻili ʻana i nā lau ʻai, no laila e mālama pono i nā huaʻōlelo maʻamau.

Ka hoʻomumu ʻana o nā kēa a me nā lids

Hoʻopili mua wau i nā kīʻaha ma luna o ka wai kohua: a hiki i ka 1 liter - 2-3 mau minuke, ʻoi aku ka nui - 3-5 mau minuke. He mea kūpono ia e hoʻohana i kahi uhi kūikawā no kēia me ka wehe ʻana i ka nui o ka ʻā o ke kapa, kahi i kau ʻia ma ka pā mai luna. Hoʻomaʻamaʻa ka ʻili. Hoʻomaopopo loa wau i ka lika o ka mea kila no ka paʻu no 3-5 mau minuke ma mua o ka cailed ʻana o nā lau a lawe iā lākou mai ka wai kaila. (Akā, ʻo ka hiki ʻana o nā kēke i hoʻopiha ʻia me nā poli a uhi ʻia me nā pale, hoʻoluhi loa au, a waiho ʻia kēia mau mea i loko o nā ʻoniʻoni.)

Ka mālama ʻana i nā mea kanu (Kāne lau)

Nā ʻaloahi

Hoʻopili au a hoʻohuli mau i nā ipu me nā mea hoʻomākaukau a pau, inā he ʻūpala paha, nā compotes a marinades paha. No ka ʻaila pale aku hoʻohana i kekahi mea mai nā lole mahana kahiko. Mālama wau i nā pū i hoʻopaʻa ʻia a maloʻo loa a ma hope wale nō wau e hoʻohuli iā lākou a waiho iā lākou i kahi e waiho ai.

Nā waiho ʻana o nā pahu

ʻO nā mākaukau e mālama ai i ka hoʻoilo i ka ʻāina, he hana wale nō wau i ka ʻāina. Ke hoʻāʻo nei wau e pani i nā mea āpau i manaʻo ʻia no ka hoʻohana ʻana ma ka home (ma loko o ka hale paʻu) wale nō i ka hale. Inā ʻoe e hahai i kēia lula, a laila ʻaʻole pilikia ka pilikia me nā panakō. Kū pololei lākou, i kekahi manawa no 2-3 mau makahiki, ʻoiai, me kaʻoiaʻiʻo, ʻaʻole pono lākou e mālama i ka nui. Inā ʻoe e lawe mai i nā kalima me nā pā mai ka hale ʻaina, a laila e hūnā wale wau iā lākou i loko o ka friji, inā ʻae ʻole nā ​​lids.

Hoʻohana a wīwaʻi

I loko o nā salads, makemake wau e hoʻohui i ka 6% cuka, a i loko o nā wai moana - 9%.

E hoʻomaka kākou me ka maʻalahi.

Nā lole Borsch

  • Zkg o mau pua, 2 kg o kāreti, 2 kg o kaʻaila momona, Zkg o kamato, 2 mau hua o ka pepa wela, 0,5 l o ka aila ʻaila, paʻakai eʻono.

Hoʻomoʻa i nā ʻekahi a me nā kāloti ma luna o ka māla coarse, hoʻōla i ka pepa momona, a me nā ʻōmato ma o ka puna palaoa. E ninini i ka aila ʻaila i loko o ka pā, waiho i ke ahi, e paila i ka aila. E hoʻokomo i ka beets a me kāloti i loko, e hoʻolapalapa no 15 mau minuke, a laila hoʻohui i nā koena i koe, nā lau bay a hoʻōho no 1 mau hola. E kau i ke kapa wela i nā pahu paʻilima a ʻōwili i.

Mai nā helu i kikoʻī ʻia o nā huahana, loaʻa nā 15 hapalua-paʻilima o ka pulupulu hana i hiki ke hoʻohana ʻia, ʻaʻole wale no ka kuke ʻana i ka borsch, akā kekahi ʻenala (ʻoluʻolu loa!).

Honu ʻoki

  • 10-20 pcs. ʻōpala, ʻōpala a me nā tōmato, 4-5 mau aniani, 1 ipu o ka wai, 2 tbsp. punetēmona o ka paʻakai, hapalua kīʻaha o ka aila ʻaila, kinohi.

ʻŌpala (me ka hoʻomau ʻole ʻia), nā kuʻi a me nā ʻōmato, kuʻi ʻia nā kuʻi ʻala sibala. ʻO nā mea āpau āpau, me ke koena o ka vīnega, hoʻokomo i loko o ka ipu a hoʻomohala a hiki i ka kuke ʻana (25-30 mau minuke ma hope o ka hoʻolapalapa). E hoʻokomo i ka mānoanoa i hoʻomākaukau ʻia i nā ʻano wela i loko o nā ipu lita. E ninini i kahi 1 punetēpō o ka vīkī i loko o kēlā me kēia kīʻaha a oloka i nā lids.

Lecho me nā tōmato

  • 3 kg o kaʻaila momona, 2 kg o kamato, 150 g ka kāleka, 1 hua o ka pepa pākeke, 1 ʻōpala o ka pāhala a me ka ʻapio, 1 kīʻaha o ka aila ʻaila, hapalua kīʻaha o ka vīneʻa, 50 g paʻakai, hapalua o kahi wai o ke kō.

ʻO ka pepa momona ʻokiʻoki i loko o nā kaula manamana loa. Hoʻomaka, ke kāleka a me ka mince ke kalo mince. Hoʻopili maikaʻi loa i nā greens. E hoʻokomo i nā mea āpau i ka pā, hoʻāwili a ninini i loko o kahi kāwili o ka aila, kaila, ka paʻakai a me ke kō. Kuki no 25-30 mau minuke. Hoʻopili i ka huina wela i nā kēki, ʻōwili i nā lids, huli a hoʻonoho i kahi wahi mahana a maloʻo loa.

Hiki ke koli

Lecho me nā kukama

  • 5 kg o kukama, 2,5 kg o kamato, 1 kg o kaʻaila momona, kahi aniani o ka aila ʻaila meli, ka wīwī a me ke kōpaʻa granulated, 3 kāloti piha. punetē o ka paʻakai, 1 poʻo o ke kāleka.

Mālama i nā pepa momona mai nā hua, e hele pū me ka tōmato ma o ka mea ʻala palaoa, i waiho i loko o ka pā, e hoʻohui ai i ka paʻakai, ka kō, ke kō a me ka wī a kau i ke ahi. E lawe mai i kahi kuke a hoʻōla no 10 mau minuke. ʻOkiʻoki i nā kukama i loko o nā apo lahilahi a hoʻokomo i kahi hoʻolapalapa e hoʻolapalapa, e hoʻihoʻi hou i kahi hoʻolapalapa a hoʻomala i nā minuke 15-20. Hoʻopili maikaʻi maikaʻi i ke kāleka a hoʻohui i ka ʻōmi 5 mau minuke ma mua o ka pau o ka ʻohe. E kau i ka pauaho nui i pau i nā kīʻaha a hoʻopaʻa ʻia me nā lids.

Kāleka ʻaila

  • 1 kg o ka pepa pōpoki, 1 kg o kaʻaila, 2 kg o kamato, 1 kg o kāloti, 1 mau aniani o ka vīnega a me ka aila hinu, e like me Zst. punetē o ke kō a me ka paʻakai.

Holoi a kāpala i ka mea kanu, waiho i loko o ka pā, hoʻohui i ka vīnega, aila ʻaila, paʻakai, kapaʻi, hui ʻia, uhi ʻia a hoʻomala a maloʻo (15-20 mau minuke ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka kupa). Mākaukau ka huehū wela i loko o nā ipu a ʻōwili i nā lids.

Tomato a me ka Inion

  • Ka helu helu ʻana o nā tōmato a me nā ʻoliki, e hoʻāʻo. Brine: 3 liters o ka wai 30 mau pīpī o ka pepaʻeleʻele, 15 mau lau bay, ka hapalua o kahi aniani o ka vīnega, 9 tbsp. punetē o ke kō, 4 tbsp. punetēpē, 3 tbsp. punetē o ka aila ʻaila.

Ua holoi a maloʻo hoʻi i ʻōmato i ʻokiʻoki, ʻoki ʻia nā ʻala i loko o nā apo. E waiho i nā pahu pāpaʻi i nā ʻāpana, hoʻohuli ʻia i nā tōmato a me nā aniani. E ninini i nā mea kanu i loko o nā pahu me ka brine kuʻi a hoʻopaʻa ʻia me nā lids. I kēia kūlana, kū pono ka huahana i loko o ka friji. Inā pono e mālama ia i loko o ka lumi maʻamau, a laila hoʻomoʻa ʻia nā kīʻaha no 3 mau minuke ma mua o ka corking, akā i uhi ʻia me nā lids.

I ka wā e aʻo ai i nā ʻāpana maʻalahi, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e hoʻoikaika i ka papa hana.

Hoʻohou ʻia nā mea ʻai No. 1

  • Ma kahi pahu 3 he lita aʻu e lawe ai: 7-8 mau kukama hou, 2-3 mau ʻōmato wai, 2-3 ʻehā mau ʻōpio piha, 4-5 mau ʻōpala nui, ke kāleka nui, 1 keʻa ʻōpala, 2-3 pepa momona, kekahi ʻāpana o ka horseradish, kahi pīpī o ke kumi, ʻāpana o ka ʻōpala keʻokeʻo - inā pono.
  • ʻO ka hoʻonohonohoʻana o ka marinade: 1.5 lita o ka wai, 4 tbsp. punetē o ke kō, 2 tbsp. punetē o ka paʻakai, 0,5 mau kīʻī o ka vīnega.

E hoʻomoʻi i ka ʻeke, waiho i nā mea kanu i loko, a hoʻopiha i nā puka me nā ʻāpana o ka kāpeti. E hoʻomākaukau i ka marinade: hoʻokomo i kāna mau ʻāpana āpau (koe wale ka vīnega) i loko o ka pā, ka hoʻolapalapa, e ninini i ka wīwī a hoʻoneʻe koke mai ka wela. E ninini i nā mea kanu wela i loko o kahi pā. Kāwili i ka pahu me ka uhi.

Ka mālama ʻana i nā mea kanu (Kāne lau)

Wawaa aihue No. 2

He wā lōʻihi koʻu hoʻohana ʻana i kēia ʻaha aʻoaʻo. ʻO ke kīhā āpau e loaʻa i nā lau āpau i loaʻa i kahi hui kūʻokoʻa paʻa maoli - makemake ʻia i ka mea: makemake kekahi e waiho i hoʻokahi cauliflower, a me kahi kanaka ʻē aʻe ma mua o ke kao a me nā kaloti. Kū pinepine wau i ka nui o kēkahi i ka manawa hoʻokahi, hoʻohui i nā mea kanu like me koʻu makemake. Ke koho nei wau i nā mea kanu liʻiliʻi no ka mea pono ʻole wau e ʻoki. Kuhi wau i kahi kiko o ka hōʻike mua no ka maʻa o hoʻokahi pā: hiki.

  • 3-5 pcs. kāloti liʻiliʻi (hiki iā ʻoe ke nui, akā naʻe e ʻoki ʻia), 1-2 mau hua ʻōpala momona, 3-5 mau ʻōpala lau o ka ʻōkōlani, 5-7 mau ʻōpala o ke kāleka, 1 kaila ʻulala (a i mau ʻōpala 7-10 o ka ʻōlapa lau-tiʻi), 1-2 loa mau kalepa liʻiliʻi, 1-2 liʻiliʻi (me ka lōʻihi o 5-7 cm) zucchini, 2-3 mau kukama liʻiliʻi, 7-10 mau kāmato liʻiliʻi, 5-7 mau ʻuʻuku liʻiliʻi (hiki ke nui, akā ʻokiʻoki). Inā loaʻa kahi o nā huaʻai a me nā mea kanu ʻole, a laila hiki iā ʻoe ke hana me ka ʻole o lākou. Mau nō ka assortment āu e pono ai: 1 mauʻaila palupalu wela, aila pāhala, greens (dill 2-3 mau lālā, pākahi 1 lālā, tarragon 1-2 mau pākia i ka pā, akā ua kau wau i hoʻokahi mauʻu ma kēlā me kēia ipu).
  • ʻO ka hoʻonohonohoʻana o ka marinade: 1 lita o ka wai, 4 teaspoons o ka paʻakai, 6 teaspoons o ke kō, 3 mau lau hua, 7 ʻōpala, 5 mau pī o ka ʻeleʻele a me nā allspice, ka wīwī ma ka palena o 2 tbsp. nā puna me he pā lita.

Pono nā laha a pau i hoʻomākaukau ʻia no nā mea kanu ʻai e hoʻohui i ka wai no ka minuke 2-3. Holoi i nā ipu wai, hoʻolilo, hoʻomoʻi ma ka lalo o kēlā me kēia ʻāpana o ka pepa wela, ka aila pālolo, nā mea kanu, waiho i nā lālani i nā lau. E hoʻomākaukau i ka marinade: hoʻohui i nā mea āpau i ka wai, koe no ka vīnega, hoʻolapalapa. E ninini i nā ipu o nā mea kanu i ka marinade wela. E hoʻohui i kēlā me kēia pākuhi 2 tbsp. punetēnē o ka vīmaʻa (a i ʻole 1 tīpune o ka vīpona o ke aniani). Kāwili i nā kīʻaha a kāʻili iā lākou a pau maikaʻi.

Beetroot salad a ʻoi aku ...

  • 1 kg o beets, 0,5 kg o kaʻaila a me nā kāloti, 1,5 kg o kamato, 1 tbsp. punetēlima o ka paʻakai, 0,5 mau kīʻaha o ke kō a me ka aila ʻaila, 3 tbsp. punetēa o ka vīnega.

Hoʻokomo i nā ʻalapi a me nā kāloti ma kahi kalaka ʻoi, ʻoki i nā nati i ka pahu o ka pahu, kākoki - ʻokiʻoki. E hoʻokomo i nā mea āpau i loko o kahi pālaʻi, e lawe i kahi kuke a hoʻolapalapa i ka wela haʻahaʻa no 40 mau minuke. E hoʻohui i ka winika 5 mau minuke ma mua o ka pau o ka kuke ʻana. E hoʻonohonoho i ka lūlū wela i ka pahu a hoʻopili.

Hiki ke koli

Adjika mea ono

  • 3 kg o mau tōmato, 0,5 kg o kāloti, kāloti, nā pepa momona a me nā huaʻala, 1 kīʻaha o ke kōpaʻa, 0,5 l o ka aila meli, 1.5 tbsp. punetē o ka paʻakai, 20g o ke kāleka, 1 tbsp. papa ʻulaʻula a i ʻole 2 tbsp. punetēnila o ka ʻeleʻele (ʻo ka mea hiki ke lohi, a laila huli ʻia ka adjika i mea palupalu, a me kekahi koi i loko o ia mea nā hua like ʻole).

E holoi a maloʻo maloʻo, ʻili, lawe i nā hua a me nā ʻōpala mai nā apu a me nā pepa, hele ma kahi pāwili ʻai, hoʻokomo i loko o ka pā, hoʻohuʻu a hoʻolapalapa no ka wela haʻahaʻa no 2 mau hola ma lalo o kahi uhi. Hoʻopili i ka wela wela i nā waihona, hoʻopōloli, huli i luna a kāwili e hoʻomoʻi maikaʻi.

Kāleka hua kalima

  • 3 kg o kukama, 0,5 kg o kaila, 5-6 mau poʻo o ke kāleka (ke kāleka e hoʻāʻo, ka hapalua e like me), 1 kīʻaha o ka aila lau, gula a me ka vīnega, 100 g paʻakai.

ʻOkiʻoki i nā kukama i loko o nā ʻāpana, nā kuʻi ʻala, kāwele i ke kāleka, waiho i loko o ka pā. E hoʻohui i ka paʻakai, ka kō, ke kō a me ka cīwa a waiho no 12 mau hola ma hope o kēlā, e kau i ka ʻeneka i loko o nā pahu paʻakai, e ʻōwili i nā lids (ʻo ia ka mea e ʻāpono iā ia me nā palaila plastik). Hiki iā ʻoe ke mālama i ka palaoa ma loko o ka friji, akā, i ka wehe ʻana i ka ipu, ʻo ka mea ʻala mai nā kukama e like nō me ke kiʻi ʻana i ka mahina ʻai i loko o ka māla.