Nupepa

ʻO kēia mau Xylotrophs nani

ʻOiaʻiʻo he nui o mākou i ʻike i kēia kiʻi ma mua o hoʻokahi: ma nā ʻōpala, kahi ʻōpala a me nā lālā o nā kumulāʻau e ulu me nā mea ulu e ulu a maikaʻi nā ʻūlū maʻamau i ʻike ʻia i nā poʻe āpau me nā ʻūhā a ulu. ʻO kēia nā xylotrophs - kahi hui kaʻawale o nā fungi lāʻau e ulu ana ma nā lāʻau lāʻau a loaʻa nā meaʻai mai laila.

Ma ko lākou ʻano maoli, he mau puʻuwai a me ke ʻano o nā fungi i ka nahele a i nā mea kanu hortikūlima make paha i ka manawa hope e make ma hope paha. Hoʻomoʻu ka nui o ka lāʻau i ka lāʻau ma o ka liʻiliʻi o ka ʻōpala, noho i laila a hoʻomaka e hoʻomāhuahua i ka hoʻoikaika. Hoʻopili nā Xylotrophs i nā enzyme kūikawā e wāwahi i ka polysaccharides lāʻau, me ka selulose, a pēlā hoʻi ka hānai a ka mycelium, e kaili ana i nā mea kanu mai ka lāʻau. Ma muli o ka piʻi nui o ka carbon dioxide i loko o ka lāʻau, i kūkulu ʻia i ka wā o ka hoʻomohala ʻana i ka mycelium, he nui ka wikiwiki o nā kaʻina o nā hua lāʻau.

Makemake kekahi mau mea e noho i luna o nā lāʻau make, ʻoi aku ka makemake o nā mea ola lāʻau ʻē aʻe, aia kekahi pū me nā mea ulu ʻole ʻole. Lawe i nā hua meli liʻiliʻi ma ka liʻiliʻi - hiki iā lākou ke hoʻomōhala i kekahi mau ʻano lāʻau, inā he lāʻau make a i ʻole.

ʻO ka hapa nui o nā kumulāʻau lāʻau he ipu nui, nui a pōkole a i ʻole he mea ʻole ka nui, a ʻo ka ʻiʻo ka ʻano paʻakikī. ʻAʻole aneane hiki ke hoʻokaʻawale i kekahi mau manawa mai ka mea nona, no ka mea he nui ka poʻe e manaʻo ana ʻaʻole i pili nā xylotrophs i ka umauma. ʻOiaʻiʻo, lanakila nā mea ulu o ka lāʻau lāʻau i kā lākou nui, eia naʻe, i waena o lākou aia kekahi mau ʻōla me nā ʻano gastronomic maikaʻi.

ʻYllelo ʻia ʻo Xylotrophs ʻono maikaʻi

ʻO kekahi o nā mea ulu punahele kaulana loa ʻo nā mea a pau ka punahele o ka ʻokiʻoki. Ma lalo o nā kūlana kūlohelohe, hiki ke ʻike ʻia ko lākou hōʻuluʻulu nui ma Crimean deciduous, akā ua ulu maikaʻi nā ʻōpio i nā mea kūlohelohe i kahi substrate kūikawā. Ke ulu nei lākou i loko o nā ʻohana nui, ka nui o ka mea hiki ke 3 kg. ʻO kekahi o ka mea ʻono a ʻoi aku ka ʻono o ka ʻono hāpana ʻo ka ʻokiʻoki ʻoi. Hoʻoulu ia i nā "nests" nui, multi-tiered a dense "nui, nā pāpale nui me ka diameter a hiki i 25 cm loaʻa ke ʻano o kahi funnel a me nā kihi. A no ke kala kala, ʻoi aku ka lehu ahi ʻē aʻe, ʻoiai eia nō nā ʻano like like ʻole, mai ke aniani a me ka hina hina. Ma lalo o ka pāpale he langka, ākea a me nā papa keokeo, kahi e huli ai i ka melemele i nā ʻūpō kahiko. ʻO ka wāwae pokole ke aneane ʻike ʻole ʻia. E ʻono ke kalo a he keʻokeʻo, keʻokeʻo.

Hiki i nā ʻōleʻa Oyster ke noho ma kahi o nā lāʻau ʻeha, make a nawaliwali paha. ʻO ka hoʻokaʻa wale ʻia ka oak.

Hoʻopili i nā hua pala pala, ʻoi aku nā huaʻai e ʻai ai:

  1. ʻO ka ʻōpū ma ka hoʻoilo (aka he hoʻoilo keokeo, he kolibia velvet-legged, enokitake). ʻO kahi pāpale liʻiliʻi me ka lōʻihi a hiki i 10 cm ke kūmole, ka melemele i ka melemele-brown. ʻO ka wāwae he lahilahi, tubular, ʻulaʻula, ma ka ʻaoʻao o luna me ka tinge ʻulaʻula. ʻŌpala ka pōpō, ʻākala, ʻono a maikaʻi, ʻono loa. Hiki iā ʻoe ke ʻai i nā ʻūhā kahiko, akā ʻaʻohe wāwae ʻole.
  2. ʻO Shiitake (aka Musial mushroom, ka ʻai a i ʻole ka ulu lāʻau ulu lāʻau Iapani). Ka like ʻole ka lemi me ka peela champignon: kahi pāpale ʻulaʻula ʻoniʻoni me nā ʻāpana māmā a ʻo nā ʻili ʻili maloʻo e ulu ana ma luna o kahi wāwae fibrous. He mālamalama, ka ʻiʻo, me kahi ʻōpala māmā. Hoʻohana nui ʻia i ka lāʻau lapaʻau Kina ma muli o ka maʻi culinary kiʻekiʻe wale nō, akā ʻo nā maʻi hōʻola.
  3. ʻO Muer (ʻo ia hoʻi kahi ʻalopihi Haina kūleʻa, auricular auricular a i ʻole maka ʻo Iuda. E makemake nui ia i nā lāʻau alder make, ma ke kūlohelohe e ulu nui ana ma Kina, akā loaʻa ma ka Hikina. Kūpī ka kino lahui, ʻulaʻula i ke ʻano o kahi auricle. ʻO ka pulpō he palupalu, like-like like a silky, hāpihi iki wale, akā naʻe lilo me ka wā ʻelemakule. Hāʻawi.
  4. Tinder sulfur-melemele (aka moa i ka palahele manu a manuahi paha). Hoʻoulu ia i nā nāwaliwali ola deciduous i ke ʻano o ka nui o ka ulu ʻana o ka ʻāpana-melemele ʻoniʻoni. ʻO ka pulpele ʻōpio he palupalu, ʻono a me ka momona, ʻo ka luahine ka paakiki, maloʻo a maloʻo.
  5. Kahi keleki Griffin (aka ram kaopua, mea kūleʻa lau a maitake). Hoʻoulu nui ia ma nā ʻōpala o nā lāʻau deciduous. ʻO nā kino hua hua i nā wāwae he nui, huli ka hoʻololi i nā pāpale lau lau like me nā ʻāpana kohu, i ʻalohi ʻia i ka hina hina-ʻōmaʻomaʻo me kahi kikowaena ʻeleʻele. E ʻoluʻolu nā pulp e like me nā nati, ke aniani a me ka palupalu. ʻEleʻele a paʻakikī nā kūpuna kahiko.

I waena o nā ʻano lāʻau ulu ulu e ulu ana i loko o ke ʻano o nā ulu ulu, ʻo ka mea ʻono loa nā kino hua ʻōpio.

Eia naʻe makemake ʻia akā Xilocofs maikaʻi loa

E like me ka mea i hōʻike ʻia ma mua, ʻo ka hapa nui o nā hua lāʻau he ʻono paʻakikī, ʻaʻole ia e leʻaleʻa e ʻai, a ma kekahi mau ʻano, maʻalahi wale nō ia, he paʻakikī. Eia nō naʻe, ma waena o lākou he mau mea waiwai koʻikoʻi mai kahi kahua olakino. Hoʻohana ʻia lākou e hana i nā lāʻau lapaʻau e kōkua i ke kaua ʻana i nā maʻi lehulehu, me ka oncology.

ʻO kekahi o nā mea ulana manuahi makemake nui ʻia:

  1. Chaga larch Birch. ʻO ka umauma hua ka huelo me kahi paʻakikī, ma nā puʻupuʻu. Paʻu ke ʻulaʻulaʻula a ʻulaʻulaʻeleʻele a iʻeleʻele me ka wā ʻōiwi. Kūpono lōʻihi, nā lāʻau palapū i ka lāʻau a hiki i 20 mau makahiki, ke kiʻekiʻe o hoʻokahi ʻulupua he 3 kg. Paʻepaʻe ka ʻiʻo Chaga. Loaʻa ka hapa nui o nā mea kanu i nā hua ʻōpio e ulu ana ma nā lāʻau ola.
  2. Kāwili manu (aka Reishi). Hoʻoulu ma luna o ke kumu lāʻau a me nā aʻalolo nā maʻi. He wāwae liʻiliʻi koʻikoʻi ia a pili ʻia i ka ʻaoʻao i kahi pāpale ʻano nani. Hoʻohālikelike ka wili o ka polachore varnished. ʻO ke kani o kahi paleʻeleʻele ma mua o ke kala nui e hele i ka pāpale. Hiki i ka waihoʻoluʻu ʻokoʻa: ʻulaʻula, ʻulaʻula a ʻeleʻele-ʻeleʻele hoʻi. ʻO ka ʻiʻo me ke ʻono a me ka ʻono hoʻi he spongy i ka mua, akā lilo ka lāʻau.

Ke hōʻuluʻulu ʻana, hiki iā mākou ke ʻōlelo ʻoiai ʻo nā hua lāʻau o nā mea kanu i hoʻopau i nā lāʻau a hoʻonā maikaʻi loa i nā māla, eia naʻe, he mea kūpono hoʻi kekahi mau spesi, i loko o nā huaʻōlelo gastronomic a me ka lāʻau lapaʻau.