Kāla

Pehea e ulu ai ke kāleka (he mea maʻalahi loa ia!)

Ua lōʻihi wau i ka hoʻolālāʻana e ulu i kaʻu kāleka. ʻAʻole wale no ka mea maʻamau wau i ka hoʻohana ʻana i ka lumi kuke. Hiki ke hoʻohui hou i ka kāleka hou i ka meaʻai moa, a i nā ʻōpio piha i ka mea inu. No laila, ʻaʻole lawa ka kāleka i ka manawa a pau.

I kekahi mau makahiki i hala aku nei, ua hoʻāʻo wau e hana i ka mea aʻu e waiho ai i nā manawa āpau, a ua pīhoihoi au iā ʻoe a hiki i kēia manawa ʻaʻole wau e noʻonoʻo i koʻu kīhāpai me ka kālai ʻole. Ka mea i ulu ʻo ia ia mea maʻalahi. Pono ʻoe e hoʻopili i nā ʻōpala o ke kāleka i ka lepo i ka hāʻule (5-6 mau hebedoma ma mua o ka huaʻala mua i kāu kola kikī) a ulu nā poʻo a pau mai lākou i ka pūnāwai.

ʻO kekahi o nā pono pono o ka ulu ʻana o ke kāleka ʻaʻole i hoʻopilikia ʻia e nā iniseti a me ka hapa nui o nā holoholona e like me ka deer, hares a me nā moles.

Ke kanu laʻana

No ka hōʻiliʻili ʻana i ke kauwela kauwela, ʻoi pono ke kanu ʻana i nā kālika kāleka mai nā ʻōpala nui. I nā ʻāina hema, hiki ke kanu i ke kāleka i Pepeluali / Malaki e hōʻiliʻili ai i ka hopena o ka hopena o ka ʻohi. (Pono e hoʻopili ʻia nā kanu kanu ʻana i hiki ke loaʻa i nā ʻōpala ʻo ke kāleka i puka i mua o ka hoʻoilo.

Ma ke kānāwai, hiki iā ʻoe ke kanu i ke kāleka maʻamau i kūʻai ʻia i loko o ka hale kūʻai, akā e aʻo wau i ka nānā ʻana i nā ʻōlepala organika a i ʻole ke kālai ʻia i ulu ma nā mahiʻai o ka'āina. No laila e maopopo ʻoe ʻaʻole ia he mau pesticides a me nā mea e hoʻoneʻe. E hoʻokaʻawale i ke poʻo i nā ʻāpana ʻē aʻe a koho i nā mea nui loa no ke kanu. Mai wehe i ka peʻa pale mai nā cloves.

Makemake ʻo ka keʻokeʻo i nā lā wela a me nā lepo momona, no laila e koho i nā wahi kūpono no ke kanu.

Kūkulu i nā ʻeke kāleka me ka welau a kokoke i ka lōʻihi o 10-15 cm mai kēlā me kēia, i ʻike ʻia nā poʻo o 5 cm ma lalo o ka lepo. He kālai manu ʻoi a ka pesticides kahi kāleka, no laila ke hōʻole nei ia i nā aphids mai nā ʻōmato a me nā rosa. He hoa maikaʻi nō hoʻi no nā kumulāila hua lāʻau, nā ʻōpala, nā kāpeti a me ka cauliflower, nā broccoli. ʻAnoʻulaila me kona mau puhent ka makaʻu i ka moles, hares a me ka deer.

Hiki iā ʻoe ke mulch i ke kāleka kanu i kanu ʻia me kahi papala o ka ʻala maloʻo, maloʻo maloʻo a mauʻu paha - ma kahi o 10 cm mau aniani. E kōkua ka Mulch i ka mālama ʻana i ka mahana ʻāina i ka hoʻoilo, a ʻo ia hoʻi e kōkua i ka mālama ʻana i nā aʻa, mālama i ka makū me ka pale ʻana i nā nāhelehele.

I ka pūnāwai, ke hoʻomaka ka wana e wāwahi i ka lepo, hiki ke waiho ʻia nā koena o ka mulch.

ʻO nā "ʻōpio" i ʻike ʻia e ka hopena o ka pūnāwai, e ʻoki ʻia. Ke ulu nei lākou mai waenakonu o nā ʻōpio a lawe i ka ikehu e pono ai no ka ulu ʻana o nā ʻōpala hou.

Mai kiola aku iā lākou! ʻOluʻolu loa lākou inā ʻokiʻoki ʻoe iā lākou a hoʻolei iā lākou i loko o ka loiloi mea paʻa wela, a laila a me ka lauʻaila liʻiliʻi, paʻakai a me ka ʻōpala.

Naana

Ua mākaukau ke kāleka e ʻohi i ka wā e huli ai kona lau i ke melemele a ʻākala a hoʻomaka e hāʻule. Ke hoʻohana nei i kou mau lima a i ʻole kahi spatula liʻiliʻi, e kāohi maikaʻi loa i nā ʻōpala.

E lūlū me ka pulupulu i ka umauma a laila e maloʻo nā ʻōpala i ʻelua mau manawa i loko o kahi hoʻonaninani maikaʻi.

Hiki iā ʻoe ke ulana i nā braids mai nā lau a kaulaʻi paha iā lākou i loko o nā kumulā e maloʻo. Hiki iā ʻoe ke hōʻoki i nā aʻa a me ka hapa nui o ke kumu a kau i ke kāleka ma luna o kahi wahi no ka hoʻomaʻemaʻe i nā lole a i ʻole ka papa ʻaina no ka umu.

Ma hope o kekahi mau pule, ke maloʻo ka ʻalupua, hiki iā ʻoe ke ʻoki loa i nā wēlau a waiho i nā ʻolika kāleka no ka waiho ʻana i loko o ka panteri, a e kau ʻia paha i nā ʻāpana ʻāpana i loko o kahi kīʻaha a ʻokiʻoki i ke poʻo hoʻokahi e like.

Mai poina e hoʻopakele i kekahi o nā ʻukepae nui loa no ka kanu kanu ʻana i mea e hōʻiliʻili ai i ka pūnāwai.