Meaʻai

Hoʻopili i nā pepa i loko o ka wai kamato no ka hoʻoilo

Ke kuhikuhi aku nei wau iā ʻoe e kuke i ka pepa i kālai ʻia i loko o ka ʻuala ma ka hoʻoilo i ka hoʻoilo i ka wā hoʻoilo, ke wā pau ʻole nā ​​lauala, a hiki i ko lākou ʻono a me ke kūleʻa i nā waiwai nui. Hiki i kēlā me nā peppers ke lau o ke kala - ʻōmaʻomaʻo, ʻulaʻula a ʻulaʻula paha, ʻaʻole koʻikoʻi kēia, no ka mea, ma lalo o kahi papana o ka pākaʻi maloʻo a aneane ʻaʻole ʻike lākou i nā māka.

Hoʻopili i nā pepa i loko o ka wai kamato no ka hoʻoilo

No kēia koleke, hoʻohana pinepine wau i nā kīʻaha liʻiliʻi, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻokaʻawale ʻana iā lākou. Hiki i ka maʻamau ke hoʻonui ʻia i loko o nā pahu like ʻole.

I ka hoʻāʻo ʻana, ʻo kēia mau palaka me ka hoʻohālikelike o ka lecho Pukika Palani; ʻo nā mea heluhelu o ka hanauna kahiko, ke manaʻo nei, ʻaʻole poina i kona ʻano.

  • ʻO ka wā kuke: 1 hola
  • Ka nui: 2 mau kalima me kahi hiki o 0.7 l.

Kūpono no nā pepa i kālai ʻia i loko o ka wai kamato no ka hoʻoilo:

  • 1 kg o ka'āpana pepa;
  • 1 kg o kaʻaila ʻulaʻula;
  • 0,5 kg o kaila;
  • 1,5 kg o kāoti;
  • 100 ml o ka aila ʻoliva;
  • suka, paʻakai.

ʻO kahi ala e hoʻomākaukau ai i nā kīleʻa i kālai ʻia i loko o ka ʻōmato no ka hoʻoilo.

Hoʻokomo mākou i ua ʻaka, a ʻinato nui i loko o kahi kīʻaha hohonu, a laila e ninini i ka wai i loko i loko, waiho no nā minuke 2-4. A laila ua kau mākou i kahi kīʻaha wai piha, e waiho i nā ʻōmī i loko o laila.

Hōʻō i nā kamato e piʻi iā lākou

Me kahi pahi koʻikoʻi mākou e hana ai i ka incision ma ke kua, e hoʻoneʻe i ka ʻili. ʻOki i nā ʻōpala a me ke sila ma kahi e pili ana iā lākou, ʻoki loa i nā tōmato.

Hoʻoulu i nā tōmato maʻa

E ninini i ka aila ʻulaʻa i loko o ka pahu o ʻole a iʻa kahi pānaʻi me ka ʻaoʻao kiʻekiʻe, e hoʻohui i ka ʻōmato i loko, ka paʻakai a me ka honi e ʻono. Kālepa no 15 mau minuke, a hiki i ka waʻu i huli i loko o nā ʻuala uala.

Kāleʻa kamale

Hana mākou i nā lau minced - nā ʻuala maikaʻi ʻia. Hoʻopili ʻia i ka aila ololi hoʻomehana i kahi moku i hoʻohālikelike ʻia. Pono kālai kālua ʻia, lilo i ono.

Hōʻaloʻo i nā kāleka

E kāwili i ka kalai ʻia i hoʻomaʻemaʻe ʻia ma kahi kōahi mālaʻi, hoʻolei ʻia i loko o ka aila maikaʻi i hoʻomoʻa a hoʻomohala a hiki i ka nalo o ka huina o ka 1 3.

A laila e kulu i nā aniani a me nā kāloti, paʻakai.

Kāleʻa kāwele

Lawe mākou i ka pepa pepa - ʻalā a me ka ʻiʻo, liʻiliʻi i ka nui. ʻOkiʻoki i nā poʻohiwi a me nā mahele, ʻoki i nā hua.

Hoʻomau ʻana i ka pepa pepa ʻoluʻolu

E hoʻomoʻi i kahi kuke e pili ana i 2 lita o ka wai, e kau i nā pepa i hoʻopiha piha ʻia lākou i ka wai. Kuki no 3-4 mau minuke, maloʻo i loko o kahi pāʻai me ka wai anuanu.

Hoʻopili i ka pepa

E hoʻopiha i nā pepa me nā meaʻai minced ʻole i paʻa loa, i huli ai i ka gutta-percha a lawe maʻalahi i ke ʻano makemake (i ka hoʻopiha ʻana i nā kēna).

E hoʻopiha i nā pepa me ka iʻaʻu ʻia

Mākou e hoʻomākaukau i nā ipu no ka mālama. Nā waihona me kahi hiki o 0.7 lita. holoi i kahi hopena palupalu o ka palaʻai, a laila ninini ma luna o ka wai a hoʻolapalapa ai ma luna o ka nahu. Hoʻokomo mākou i nā pepa i piha i nā ipu.

E hoʻopiha i nā kīʻaha me nā pepa i hoʻonoho ʻia

E hoʻopiha me ka mīmato puna, e hoʻopaʻa i ka pahi me ka pahi a lōʻihi a lōʻihi ma ka paia (i loko o nā kēke) e hoʻihoʻi i nā pou o ka ea. Ke hoʻoili nei wau i kou nānā i ka manawa e pili ana ka paʻakai a me ke kō kōlei ma ka ʻōmato kamaliʻi a me ka hoʻopiha ʻana, noʻu, e like me ka hōʻike ʻana ma ke ʻano ma luna, ua lawa pono, akā e ʻimi mau ʻoe i kou ʻono.

E ninini i nā kīʻaha me nā pepa i hoʻomoʻa ʻia me ka kōmato

E pākuʻi i nā kalaka me nā pālī ʻia. I loko o kahi pīpī nui e hoʻomehana ai mākou i ka wai i kahi mea he 40 degrees Celsius, hoʻokomo i ka meaʻai kīʻaha, e hoʻolōʻihi i ka wili. Hoʻopili mākou i nā minuke 15-20, hoʻoneʻe, hoʻonoho, huli i ka ʻāʻī i lalo.

Hoʻonui mākou i nā kīʻaha me nā pepa i kā ʻia i loko o ka ʻalī

I ka hoʻohālikelike ʻana o ka meaʻai paʻala, e hoʻoneʻe i nā pepa i kālai ʻia i ka ʻōmato kamato no ka hoʻoilo ma kahi hale hoʻoluʻu maloʻo, kahi e mālama pono ai ia hiki a hiki i ke kū ʻana o ke puna nui ma ke ana o +2 a +7 tikeri.