Meaʻai

Ka ʻAi ʻĀlelo ʻApelikū

I kēia lā e hāʻawi mākou iā ʻoe i nā paʻi maʻalahi hiki i ke ʻōpio a i ʻole nā ​​mea i ʻike ʻia. I ka hopena, hiki iā ʻoe ke kuke i ka ʻai apricot monika me nā ʻano ʻokoʻa like ʻole. E leʻaleʻa kēia mālama i kou ʻohana a me nā malihini i ka hoʻoilo a hiki i ka manawa hou.

Nā Huli Uʻa Makahiki Kahi

Inā lawa ʻoe i ka hōʻiliʻili ʻana i kahi huaʻai nui i loko o kāu māla, a laila e maopopo e hoʻohana i kēia kola. Hiki ke hoʻolako ʻia i kahi papa momona leʻa no ka ʻaina kakahiaka me nā pōpoki crispy a hana i nā keke māmā mai loko mai.

Nā mea wai

  • aprikot - ʻelua mau kāmela;
  • wai lemon - kahi hapa kīʻaha hapa;
  • wai - hapalua o kahi aniani;
  • gula - ʻehā mau kīʻaha;
  • gelatin aiʻole pectin - hoʻokahi ʻeke.

Ma hope aʻe, e kamaʻilio mākou i nā kikoʻī e pili ana i ka kuke ʻana i ka ʻele apricot no ka hoʻoilo. ʻO ke kūʻono a me ke kiʻi o ke kaʻina e kōkua iā ʻoe e hoʻomaopopo pono loa i nā subtleties āpau.

ʻO ka mua ke pono e hoʻomaʻamaʻa i ka hua. E holoi i nā apricots, e wehe i nā hua, a ʻokiʻoki i ka ʻiʻo i nā ʻāpana liʻiliʻi. Holoi a hoʻopaʻa i nā kīʻaha i kekahi ala kūpono. Kohuʻo nā kīʻaha pā ma ka umu no kekahi mau minuke.

Hoʻohui i ka wai me ka wai lemon, hapalua gula a me ka gelatin i loko o kahi pāʻano. Hoʻokomo i nā huahana, e hoʻololi i nā hua iā lākou. E hoʻomoʻa i ke kāwili i luna o ke ahi, a laila hoʻohui i ke kōpaʻa i koe. Ma hope o ka hoʻonuiʻana, hoʻomoʻi i ka wela a hoʻihoʻi i ka hū i ka moʻo.

E nānā i ka paʻa o ka mea ʻala o ka wā e hiki mai ana he maʻalahi loa. No ka hana ʻana i kēia, e hoʻomo i ka puna i ka wai o ka hau a me ka hōʻuluʻulu i ka hū me ia. Inā kūpono ʻole ka hopena iā ʻoe, a laila hoʻohui i kahi gelatin hou i ka pā a hoʻolapalapa i nā huahana no kekahi manawa hou aku.

Ma hope o kahi mau minuke, e hoʻoneʻe i ka pā mai ka umu a ninini i ka pākī wela i loko o nā ipu. Kāwili i ka lids me ke kī a hoʻololi i nā kīʻaha me lalo. Aia hōʻoluʻolu ka lā, hiki iā ʻoe ke lawelawe koke iā ia me ke kīwī wela a hoʻouna paha e mālama a hiki i ka hoʻoilo.

ʻAno apelika me ka rosemary

Ke hoʻohana nei i ka kahuhina lohi e hoʻomaʻemaʻe i ke kaʻina o ka kao ʻana i ka mea ʻono me ka hoʻomaʻamaʻa. Hiki ke mākaukau nā ʻāpana Apricot no ka hoʻoilo me nā mea momona a me nā mea momona. ʻO kēia manawa hōʻike mākou e hoʻohana ana i ka rosemary, a ma ka wā e hiki mai ana ke hoʻokolohua me nā mea hoʻohui ʻē aʻe.

Nā mea wai

  • ʻelua kilokona o nā apricots;
  • hoʻokahi a me ka hapalua kilokila o ke kō;
  • ʻelua mau lau o ka hua manu.

No laila, e hoʻomākaukau i ka puna apricot. I kahi mea kuke wikiwiki, pono ʻoe e hoʻohui i nā hua a ʻalī ʻia a maʻemaʻe, a laila e ninini iā ​​lākou i ka wai (pono ʻoe me ka hapalua o ke aniani). E hoʻonohonoho i ka mode "Stew" a hoʻolapalapa i ka hua no ka hapalua hola.

E hoʻokomo i ka rosemary i loko o ka pā a ninini i ka 100 ml o ka wai i loko. Ma hope o nā kuke ʻana i ka kalo, e kuke i nā mea kanu no nā ʻelima mau minuke. Hoʻopili i nā twigs mai ka pā a waiho iā lākou.

Ke maloʻo nā apricots, hoʻokaʻawale iā lākou mai ke kīʻaha a kālai ʻia me kahi kāwele. A laila e hoʻihoʻi i ka mea kanu mashed a ninini i loko o kahi momona momona. E hoʻohui i ke kō a hoʻopaʻa i ke ʻano kuke ʻana i 40 mau minuke. Mai poina e hoʻopau i ka nū me ka hoʻohuihui i ka moena momona.

Inā makemake ʻia, hiki iā ʻoe ke kuke i ka ʻaha ma luna o ka pākaukau i loko o ka pā. I kēia hihia, e hoʻonui ka manawa kuke i hoʻokahi a me ka hapa.

I ka wā e mākaukau keʻa, waiho i loko o nā ipu a hoʻopuka iā ia. E like me ka mea maʻamau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka uhi ʻana i nā kīʻaha me kahi kapa pale hulu a i ʻole nā ​​kapa pale mahana. I ka lā aʻe, hiki ke hoʻouna ʻia nā mea lapaʻau i ka pantri a i ʻole kahi ʻeleʻele a maikaʻi hoʻi. A, ʻoiaʻiʻo, hiki iā ʻoe ke wehe i kahi mea i hiki koke ke hauʻoli i ka mea ʻoluʻolu punahele.

ʻAno lāahahū ʻomaʻi me nā ʻalemona

ʻO ka ʻono mua o kēia wahi hānai home e hiki ai iā ʻoe ke hoʻonui i ka laulā o kāna noi. No ka laʻana, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka apricot jam me nā huaʻai he mea hoʻopiha no ka puff pastries a i ʻole nā ​​pu.

Nā mea wai

  • apricots - 30 kāʻei;
  • ʻalemona - 30 ʻāpana;
  • ke kō kōpaʻa - 200 gram.

He maʻalahi loa ka ʻano kuke no ka apricot jam. E ʻike ʻoe i kēia inā ʻoe e heluhelu ai i ka hopena.

E ninini i nā ʻalemona me ka wai wela, a ma hope o hoʻokahi mau minuke e hoʻomoʻi i ka wai a hoʻomoʻa i nā nati. Ma hope koke o kēia, pono e hoʻomoʻa i ka ʻāmi i loko o ka pā maloʻo.

Hiki iā ʻoe ke hoʻokō i kahi kūloi kūlohelohe ʻole me ke kōkua o nā ʻalemona. No ka hana i kēia, pono ʻoe i kekahi mau nīnaʻu i hoʻokaʻawale ʻia mai nā ʻāpana apricot. E hoʻohui iā lākou i ka pūlea i mau minuke ma mua o ka pau o ka kuke ʻana.

E holoi i nā huaʻai, ʻili a wehe i nā hua kanu. Ma hope o kēlā, ʻokiʻoki iā lākou i loko o nā ʻāpana a kāwili ʻia me kahi kāwili. E ninini i ka kōʻai i loko o ka puree hopena a hou i ka meaʻai. E hoʻouna i ka pālahalaha hua i ke ahi a lawe i kahi ʻū.

Ma hope oʻelima mau minuke, e haʻalele i ka kiʻiʻoniʻoni mai ka maka o ka uka a hoʻohui i nā nati i hoʻomākaukau ʻia i loko. E hoʻomoʻa i ka mālama no kahi ʻelua a ʻekolu mau minuke, a laila hoʻihoʻi ia i nā ipu aniani. Kāwili i nā hana hana ma ke ala maʻamau, e hoʻomoʻi iā lākou a lawe aku ia i ka pantry

ʻO nā lālani Apricot, nā mau kuʻi a mākou i wehewehe ai i kēia ʻaoʻao, ʻoluʻolu loa a nani hoʻi. Loaʻa i kahi kīʻaha i loko o kahi pahu waiʻai maikaʻi, hiki iā ʻoe ke leʻaleʻa i nā mea kipa me kahi mea ʻono maikaʻi a hoʻomākaukau i kahi hua ʻai no kā lākou hele ʻana.