Meaʻai

ʻ rolllelo ʻo Mackerel i loko o ke kiʻiʻoniʻoni

ʻO ka ʻōwili Mackerel i loko o ke kīʻaha kiʻi - nāʻaina maloʻo maloʻo. Ma kēia ʻatikala, haʻi wau iā ʻoe pehea e kuke ai i ka ʻōwili iʻa me ka gelatin i loko o kahi kiʻi ʻoi ma ka pāʻaina ʻoliʻoli a i ʻole i ke ahiahi ahiahi. ʻAʻole kūpono kēia pākeke no nā menus lākole, no ka mea, he 8 mau hola e kuke ai a kuke ai, a ʻoi aku ka maikaʻi - pono ke hopu ʻia ka gelatin i mau ʻāpana i ka iʻa o ka iʻa e mālama i ko lākou ʻano.

ʻ rolllelo ʻo Mackerel i loko o ke kiʻiʻoniʻoni

Koho i ka mackerel o ka nui, ʻaʻole me nā ʻōpala, i ka laulā, pono ke koʻikoʻi o ke ʻano o ka iʻa, me ka ʻole o ka hōʻino o ka ʻili. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i nā mea ʻai i ka lālā e like me kou makemake, he mea nui ia e hana i nā ʻalā palapona a nānā i ka loli ʻana i ka nui, inā ʻaʻole i loaʻa ka gelatin i ka "kūkulu".

  • Ka wā ʻai. 45 mau minuke
  • Nā Mahu Pahu: 6-8

Mea hoʻohana no ka Mackerel Roll i ka Polokika Kela

  • 700 g ʻōpiopio kīwī (2 mau iʻa ʻai nui);
  • 2 tbsp kalapu maloʻo;
  • 2 mau hua paʻakepa;
  • 35 g nāalona ʻala;
  • 2 ʻsp lawaiʻa lau;
  • 25 g gelatin;
  • he paio o ka pepa, paʻakai, piʻi i kā ʻia.

He ʻano e hoʻomākaukau ai i ka lālā mackerel i loko o ke kiʻi paʻi

E lawe i kahi ʻōwili paʻi kiʻi kiʻi 30 mau kenimika ākea, e ʻōwili i kahi kaila 40-50 sentimika lōʻihi ma ka papa ʻoki. I ka kuke ʻana, hoʻomālamalama ka kiʻi ʻula, lele ka wai, no laila e hoʻohui mākou i nā 3-4 papa o ke kiʻi e kiʻi ai i ka pākaʻi paʻa.

Ma ka ʻāpana hope ua waiho mākou i nā lālā o ka'ōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo.

Hoʻokomo mākou i ka kiʻiʻoniʻoni i loko o nā 3-4 papaha, ma ka papahope hope ua hoʻolaha mākou i ka dill

Hoʻopili i ka iʻa, ʻoki i ka huelo, ke poʻo a me nā pua. Me ka papahele, e ʻokiʻoki ana mākou i ke kupapaʻu, e hoʻolalelale, e hoʻokaʻawale i nā mea ʻoki a wehe i ka pihi. Huki mākou i nā iwi koena me nā tweez, holoi holoi i ka fillet me ka wai anuanu.

Hoʻokomo mākou i ʻelua ʻāpana i ka kiʻiʻoniʻoni i loaʻa iā mākou kahi alā.

Holo mākou i ka piha o nā mackerel i kiʻiʻoniʻoni

E kāpīpī i ka iʻa me ka paʻakai a me ka lawaiʻa o ka iʻa, a laila e lūwī i ʻelua aniani o ka gelatin ma ka ʻaoʻao. ʻAʻole pono kahi maka o Gelatin i ka wai mua, e ninini i kahi ʻano maloʻo.

E kāpīpī i ka iʻa me ka paʻakai, keʻa ʻana o ka iʻa a me ka gelatin

A laila e pīpī i ka iʻa me nā kāloti maloʻo, maikaʻi loa kēlā kāroti no ka hana ʻana i nā ʻōwili.

Ua ʻokiʻoki mākou i nā hua ʻala i ka hapalua, hoʻokaʻawale i nā ʻōmua mai nā yolks. E hoʻomoʻa i ka protein i ka grater maikaʻi, e pālahalaha ma luna o ka iʻa i kahi papa.

E hana aʻe, e hana i kahi ʻāpana mānoanoa o nā ʻala maikaʻi ʻona.

E pīpī i ka iʻa me nā kāloti maloʻo Mālama i ka protein ma luna o kahi māla maikaʻi, e pālahalaha ma luna o ka iʻa Hana i kahi ʻāpana mānoanoa o nā ʻala lau ʻala

Hoʻomoʻa mākou i nā ʻoliki moa i kahi māla maikaʻi. Hoʻolahalaha mākou i ka hua kalai me kahi kaula ma ka waena o ka iʻa ʻehā. A laila e lūlū hou mākou i nā polikula o ka gelatin a ʻoi kahi paʻakai hou.

E hoʻokomo i ka ʻāpana ʻōpala i waenakonu o ka iʻa ʻalani a kāpīpī hou me ka gelatin

E hoʻoulu i ka kihi o ke kiʻiʻoniʻoni, e kāʻei i ka hoʻomohala mānoʻi, kāwili i ka kipi me kekahi mau ʻāpana o ke kiʻiʻoniʻoni. Hoʻopili ʻia nā kihi me ka māhu kulina a i ʻole ka milo.

Hoʻopili mākou i kahi pūpū pohū o nā papa o nā kiʻi ʻoniʻoni

E kau i kahi lālā mackerel i loko o ke kiʻi kīʻaha ma lalo o kahi pā nui. E ninini i ka wai anuanu a hiki i ka pūpū me popo wale. Hoʻopili loa i ka pā, kau i ka ʻaoʻao.

E lawe mai i ka wai i ka ʻōpū ma luna o ka wela wela, a laila e hoʻēmi i ka mīkini a hoʻolilo wale ka wai. Kuke 25-35 mau minuke hilinaʻi ʻia i ka nui a me ka mānoanoa o ka mackerel.

E mālama pono, ʻaʻole e hōʻino i ka pōpoki, kau i ka ʻōmaʻa i pau i ka pā pā. Ke hoʻolōʻihi nei i kahi iki, waiho i loko o ka friji no 8-12 mau hola.

Kuke i ka ʻōwili me ka ʻōwili no 25-30 mau minuke a hoʻokomo i loko o ka friji no 10-12 mau hola

ʻOkiʻoki i ka ʻū, me ke pahi ʻoi a ʻoki mākou i ka ʻāpana mackerel, i kuke ʻia i ke kiʻi ʻā ʻia, i loko o nā hui. E lawelawe i ka ʻōwili lau mackerel ma ka papa ʻaina.

E ʻokiʻoki i ka ʻili a ʻokiʻoki i ka ʻāpana mackerel

ʻAno hoihoi!