Meaʻai

Jam mai nā ʻĀpana me nā huaʻai a me nā ʻāpana

Hiki ke mākaukau i nā aʻa mai loko mai o nā hua apu me nā hua citrus i ka hopena o ka ʻūlū, i ka wā e oki ai nā hua, a nui nā huaʻī he paʻakikī ʻē aʻe e waiho i kā lākou hōʻiliʻili i kā lākou mau pā. Pane mai nā ʻōmole me ka nānā ʻole o nā mea hoʻohui, i koʻu manaʻo, ʻaʻole hiki ke hōʻike, a nāwaliwali ka ʻono. Hāʻawi nā cranberry i ka ʻū i ke kala ula, aʻo ka lemon a me ka ʻulaʻula e hoʻohui i ka ʻono ʻoluʻolu. E lilo kēia kime i kahi papa maikaʻi no ka pōpō hoʻomaha a me nā hoʻopiha ʻoluʻolu no ka keke ʻai. Mālama ʻia ia i ke ʻano o nā lumi no kekahi mau mahina, me ka loli ʻole o kona mau ʻano.

Jam mai nā ʻĀpana me nā huaʻai a me nā ʻāpana
  • ʻO ka papa ʻaina: 1 hola
  • Ka nui: 1 pā

Kūpono no ka mīleʻa mai nā ʻuala me nā huaʻai a me nā hua pā:

  • 1,5 kg o ʻ apala;
  • 250 g nā hua kanu hou;
  • 2 mau kāleka nui;
  • 1 lemon;
  • 1,2 kg o ke kō;
Mea waiwai no ka hana ʻana i ka mea hoʻonani me nā hua kō

ʻO ke ʻano o ka hoʻomākaukau ʻana i ka puna mai nā huaʻai me nā cranberry a me nā kō.

Hana wau i kēia ʻōlea mai nā meli momona, akā inā ʻoe e kuke ai mai Antonovka, a laila ʻaʻohe mea ʻino e tupu mai. Ināʻaʻole ʻoe e hoʻohui i ka wai lemon ia mea i huli ʻole ka laʻa.

E holoi i nā huaʻala, ʻili a ʻokiʻoki i nā ʻāpana

Hiki i ka wā kuke ke kuke ʻia i ka wikiwiki, pono ʻoe e hoʻolilo iki i kekahi manawa ma mua o ka hoʻomākaukau ʻana o nā hua. Inā e hoʻomoʻa i nā ʻākala huehue ʻole no ka kalala papala, a laila nui ka manawa, no laila e ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomākaukau ʻana i nā hua like ʻole. E ʻoki i nā huaʻala mai ka ʻili, a laila ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana ʻoki. E ninini i kekahi wai i loko o kahi pālahalaha ākea, hoʻohui i nā ʻōpū apu ma laila.

Kila i nā citruses a ʻokiʻoki i ʻokiʻoki

E wehe i kahi papa manawaleʻa o ka ʻona zest mai nā hua i holoi ʻia. A laila e hoʻokaʻawale mākou i nā ʻāpana i nā ʻāpana, i ka hiki koke ʻana, e hoʻoneʻe i nā veins keʻokeʻo, ʻoki i nā ʻāpana i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi, e hoʻohui i ka kīwī ma nā hua āpau.

Ka holoi ʻana o nā ʻai

Hoʻomaʻamaʻa maikaʻi mākou i nā cranberry, kahi e pale ai i nā hua a pau. E hoʻolōʻihi i nā hua ʻai me ka wai kahe, e hoʻohui i nā koena o nā hua.

Hoʻokomo ʻia i ka wai momona i hoʻomoʻa ʻia me kahi blender

Hoʻopili i ka suke me kahi uhi, lawe i ka ipu hua i kahi paila. E hoʻomoʻi i ka wela haʻahaʻa a hiki i nā kīʻaha a me ka jeruk. ʻO ka maʻamau ka maʻamau ma o 20-25 mau minuke. E kāwili i ka lahui hua i hoʻopau ʻia me kahi mea palaka a ʻole i loko o kahi papaʻaina i kahi kūlana i kahi paeie.

E kānana i ka pāla loea ma ka sieve

Ke kānana nei mākou i nā kalai māhu ma ka sieve e huʻule i nā ʻāpana liʻiliʻi o ka ʻili cranberry a me nā pona ʻona. Kūleʻa nā pulupulu mākeke i huli i ka homogeneous, ʻālamalama a aneane like.

E hoʻohui i ka zest a me ke kō i ka haʻahaʻa o ka 1 i ka 1

Ke kaupaona nei i nā huaʻai, hoʻohui i ke kō. Mai ka nui o nā hua i hōʻike ʻia ma ke ʻano, ua loaʻa iaʻu he 1 kg o ka hoʻomaʻemaʻe hua. No ka loaʻa o kahi aniani kaomi, e hoʻohui i ke kō i loko o ka haʻahaʻa o ka ' 1 (me kekahi 200-300 g no 1 kg).

Hoʻokuʻu i ka papena kikokikona o ka zest mai i ka lemon, ʻokiʻoki i ka ʻoni a me ka lemon zest i loko o nā ʻāpana lauwili, e hoʻohui i ke koena o nā mea kanu. A laila e kulu i ka wai like mai ka hapalua o ka lemon.

Hāʻawi ka ʻahu wela i nā ipu maʻemaʻe a kokoke

Eia hou mākou i kau i ka kapuahi i ke ahi a hoʻolapalapa i ka aniani i kahi mau 25-30 mau minuke, e kāpae i ka ume. Pono e hoʻonā ʻia e Jam, e like me ka mānoanoa māno hiki ke wela. Hoʻopili mākou i ka ʻōmole wela i nā kēkā maloʻo. Hiki ke mālama i ka mahana o ka lumi.

Jam mai nā ʻĀpana me nā huaʻai a me nā ʻāpana

Inā ʻoe e uhi i ke kīʻaha o ka uka me kahi ʻāpana o kahi pālaʻi a hoʻopaʻa iā lākou me kahi kaula, a laila i ka wā o ka mālama ʻana e hoʻoheheʻe ʻia ka pulupulu, a hāleʻa ka ʻala a lilo e like me ka marmalade.