Meaʻai

ʻAiʻa hale ʻōpiopio me nā ʻāpana

Inā makemake ʻoe i nā ʻono momona i hana ʻia mai nā huaʻai a ʻoluʻolu, a laila e noʻonoʻo i kā mākou mau ʻāpana. ʻO ka hana ʻana i ka apricot jam me nā keke he mea maʻalahi ʻole ia e like me ka hana e like me ka nānā mua. ʻO nā ʻenehana hewaʻole e hoʻokauwā ai nā hua a hoʻohuli i loko o ka lehulehu homogeneous. No laila, heluhelu pono ʻoe i kā mākou mau ʻōlelo a me nā hoʻopunipuni, a laila e hoʻi i nā aka āpau i ke ʻano i makemake ʻia.

ʻAno lāleʻa me ʻAlohelohe

ʻO ka hui pū ʻana o nā hua ʻai ʻono e hāʻawi i kahi leʻaleʻa loa. Hoʻomaopopo ka maka kala o kāu punahele punahele iā ʻoe i nā lā wela o ke kauwela a ua hōʻoia ʻo ia e hōʻeuʻeu iā ʻoe e ʻoi loa i ka lā pōkole.

Nā mea wai

  • ʻopeka - hoʻokahi ʻeke;
  • ʻulaʻula;
  • holi gula - kilogram;
  • wai - 200 ml.

No kēia papa ʻaina ʻoe e pono ai i nā hua ʻōmaʻomaʻo unripe. Hōʻalo koke nā hua momona i ka wikiwiki, e huli koke i loko o kahi "hilo".

Pehea e hana ai i ka lepa apricot momona? Hiki i kahi papa hana wāwae me ke kiʻi ke kōkua iā ʻoe i ka hoʻoponopono ʻana i ka pilikia.

E hoʻomaka, lawe i nā huaʻai, a laila holoi pono iā lākou ma lalo o ka wai anuanu, e wehe i nā hua a ʻokiʻoki i kēlā me kēia ma ka hapalua. Inā makemake ʻia, hiki iā ʻoe ke ʻoki i nā halves. E hoʻokomo i nā ʻāpana i loko o ka pā hohonu. Hoʻopili i ka wai'ōmaʻomaʻo, ʻohi i ka wai i waho o ia, a laila hoʻokaʻawale i ka wai.

Hoʻopili i ka paila mai ka wai a me ke kō, a laila e hoʻomoʻi i ka pala ʻana no ka ʻelima mau minuke. E hoʻohui i ka wai ʻala i ka pau loa. E hoʻoneʻe i ke kime mai ka palahele, hoʻomoʻi maikaʻi i loko o nā apricots a kali i ka wai hoʻoluʻu. E hoʻihoʻi hou i ka infusion hopena i ka pā, lawe hou iā ia i ka ʻūa a hoʻihoʻi hou i ka hua i loko.

I ka wā i hoʻopulu ai ka palaoa a me nā apricots i ka mahana o ka lumi, pono lākou e lawe i ka ʻuhala a hoʻolapalapa ma luna o ka wela wela no kekahi mau minuke. Ma hope o kēlā, kau i ka mīkele ma luna o nā kīʻaha sterilized a ʻōwili. Mai poina e hoʻohuli i nā pākaukau a uhi iā lākou i kahi kapa pale mahana. I ka lā aʻe, hiki ke hoʻoneʻe i ka ʻaka i ka pantry a i ʻole nā ​​wahi ʻē aʻe e kūpono ai no kona mālama.

Hiki i ka mea ʻono ʻaina ke hana i nā pōpoki momona me ka hoʻopiha hua a lawelawe wale paha i ka papa me nā inu wela.

Jam "Elima Minuke"

Ua loaʻa i ka mea ʻono kahi inoa no kahi ʻano kuke maʻamau. Ma hope aʻe, e haʻi mākou iā ʻoe i nā kikoʻai pehea e kuke ai i ka ʻele apricot no ka hoʻoilo.

Nā mea wai

  • apricots huaole - 700 gram;
  • gula - 700 kalama;
  • wai - 250 ml.

Hoʻomākaukau ʻia nā ʻāpana Pyatiminutka me nā apricots i kekahi mau manawa.

Koho i nā hua ikaika, holoi i ka ʻoki ʻana a ʻoki i nā hua. E pīpī i ka pulima me ke kō a waiho a waiho wale no kekahi manawa. E lulu i ka kīʻaha hua i kēlā me kēia manawa, akā ʻaʻole e kāwili.

Weʻa i nā apricots ma hope o ka hoʻokaʻa ʻana ma kahi paila kuke. ʻO kahi kūlike kūpono o ka hua a me ke kō he 1: 1 māhele.

Ma hope o hoʻokahi hola, hiki ke ninini ʻia nā hua me ka wai a hoʻouna ʻia i ka umu. I ka manawa e hoʻomaka ai ka uala, e hoʻemi i ka wela a hoʻomo i ka laʻai no nā minuke ʻelima. E hoʻomoʻa i ka huahana, a laila hoʻihoʻi hou i kahi ʻūlū. E hana hou i kēia hana i hoʻokahi manawa.

Ma hope o ke kuke ʻana i ke kolu, e kau i ka mea ʻono i loko o nā pahu maʻemaʻe a pani ʻia me nā lids i hoʻolapalapa ʻia.

Pākuʻi ʻAmelika ʻAmelika

ʻO kahi ala maʻamau e hana ai i ka mea ʻala e kōkua iā ʻoe e hoʻokō i kahi kūloi kūlohelohe. Mālama mākou e mahalo ʻoe i ka lepa apricot momona. ʻO nā lihi i loko o ka aroma aromatic e hana i kahi ʻoihana maikaʻi loa me kaʻaila i hoʻohuihī ʻia a i ʻole nā ​​mea inu ʻokoʻa.

Nā mea wai

  • pulpū apricot - hoʻokahi kilogram;
  • gula - hoʻokahi kilogram;
  • wai - hoʻokahi kīʻaha.

Hoʻomaka wale ʻia ka lāiki Apricot me nā ʻāpana, akā he mau hiʻohiʻona no ke ʻano. No laila, heluhelu pono i kā mākou ʻōlelo aʻo ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka kuke ʻana.

Hoʻopili i ka hua a ʻokiʻoki i nā ʻāpana ʻehā. Hoʻopau i nā iwi a wehe i ke kumu palupalu. Kāwili i ke kō me ka wai maʻemaʻe.

ʻO ka hoʻāʻo ʻoluʻolu o kēia kukuna ka hilinaʻi pololei i nā hua a mākou e hoʻohana ai i ka wā e kuke ai. No laila, ʻoi aku ka maikaʻi e ʻokiʻoki i nā ʻāpana i ka hapalua a i ʻole ʻokiʻoki iā lākou i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi.

E hoʻokomo i nā apricots a me nā lua i loko o kahi pā hohonu, a laila e ninini iā ​​lākou i ka malika. E kau i nā kīʻaha ma ke ahi a lawe i kāna mea i loko o kahi pua. Ma hope o kēia, e ninini i ka ʻaila i loko o kahi pahu kaʻawale a e hoʻolōʻihi i nā huahana. Pono kēia hana e hoʻokele i nā kua a hāʻule ʻole.

E hana hou i kēia kaʻina hana i ʻelua manawa. Pono ka lōʻihi o ka paila hope - ma kahi o ka ʻumi paha a ʻumikūmālima mau minuke. E ninini i ka lāʻau paʻa i loko o kahi pāpaʻi a hoʻopaʻa ʻia a ʻōwili.

E hauʻoli mākou inā makemake ʻoe i nā kiʻaka ʻaka apricot. Hiki i nā ʻoniʻina i hoʻoili ʻia ma kēia ʻaoʻao ka mea e hoʻomākaukau iā ʻoe e hāʻawi i kahi liʻiliʻi o nā mea momona maikaʻi no ka hoʻoilo. ʻO kahi mālama hoʻonani nani e leʻaleʻa i kou ʻohana me kahi ahiahi hoʻoilo hoʻoilo a hoʻihoʻi i nā hoʻomanaʻo o nā lā aniani.