Meaʻai

Honu huʻai no ka hoʻoilo me ka pale ʻole

ʻO ka huʻai egggala me ka pepa ʻōpala, zucchini, kāloti a me nā tōmato he mea maʻalahi loa ia e hoʻomākaukau ai, i loko o kahi kīʻaha, ʻaʻole pono ʻoe e ʻoi aku i hoʻokahi hola e kuke ai ia. ʻO nā lau momona i ka hoʻoilo me ka hoʻoilo ʻole ʻia kekahi o nā hoʻomākaukau no ka hoʻoilo i ka hoʻoilo. E hoʻomākaukau i nā pono mālama mālama - mua nā ipu a me nā lids. He mea maʻalahi ke mālama i nā palaoa i nā loko i nā ipu me ka nui o 400 a 800 mau pālima, me ka nui o nā mea nui e pili ana i nā mea kūʻai aku a i ʻole ka ʻohana nui, no ka mea hiki ke mālama ʻia nā kīʻaha wehe i loko o ka friji no nā manawa like ʻole ma mua o 2 mau lā, a me kekahi mea ʻai kīʻaha ʻia.

Honu huʻai no ka hoʻoilo me ka pale ʻole

Pono nā holoi a me nā lids e holoi maikaʻi a maloʻo i ka umu wela. Mālama kēia i kāu mau mea hana mai ka pōʻino i ka wā o kahi mālama.

  • ʻO ka wā kuke: 1 hola
  • Ka nui: 1.5 L

Kūpono no ka hoʻomākaukau ʻana i ka salala Eggala no ka hoʻoilo

  • 1 kg o kaʻaila;
  • 1 kg o ka'āpana pepa;
  • 1 kg o kaʻaila;
  • 500 g zucchini;
  • 500 g o nā kaloti;
  • 500 g o nā kaamila;
  • 1 ke poʻo o ke kāleka;
  • 100 g o nā greens (cilantro, pālato);
  • 250 ml aila o ka lau o ka lā;
  • 100 g ka nui o ke kō;
  • 60 g o ka paʻakai paʻakai;
  • 150 ml apple cider cuka;
  • ka pepa ʻeleʻele, ʻālei launa i ka ʻono.

ʻO kahi ala e hoʻomākaukau ai i ka huehala huehue i ka hoʻoilo ma ka hoʻoilo ʻole

No laila, lawe mākou i kahi mana nui no ka kuke kalala ʻana. Hiki iā ia ke panana a i ʻole kahi kīwaha ākea paha.

ʻO ka ʻōpala maloʻo me ka ʻole o ka hōʻino a me ka mea lohi, me ka ʻili palā, ʻoki ʻia i loko o nā kaila e pili ana i ka centimeter ākea, waiho i loko o ka kīʻaha.

E hahao i ka ʻōwili, ʻoki ʻia i loko o ka pōʻai, i loko o ka ʻōpala

Hoʻomaʻemae ke kāpeti pepa momona mai nā hua, ʻoki ʻia i loko o nā ʻāpana nui, e hoʻohui i ka ʻūpī. E pili ke kala o ke aʻa i ka paʻi hope o ka salati. Ua kuke wau me ka melemele a me ka'ōmaʻomaʻo, ʻo ia hoʻi, he ʻokoʻa iki, no laila, ua lilo ka motley. Inā he'ōmaʻomaʻo ka pepa, a ʻoi aku ka uliuli o ke kala o ka lau i hoʻopau.

E hoʻohui i ka pepa ʻala ʻono i ka palaʻai

Kila Zucchini, ʻoki loa. Kāwī kekahi ʻala ʻala a me ke poʻo o ke kāleka. E hoʻokomo i ka zucchini, ke kāleka a me ke kāleka i loko o kahi kīwī. Ma ke ala, ʻaʻole pono nā hoʻomaʻamaʻa ʻōmaʻomaʻo zucchini e hoʻomaʻemaʻe.

Hoʻohui i ka zucchini tinia

E ʻokiʻoki i nā kaloti i nā ʻāpana e pili ana i ka hapalua o ka centimeter ākea. I loko o ia mau moena, pono e ʻokiʻoki i ka kaloti, hoʻōla ʻokoʻa kēia i ka hana o ka pā.

Hoʻokiʻoki i nā kāloti i loko o ka pōʻai

Aʻe aʻe, hoʻohui i nā ʻala ʻulaʻala ʻala. Ke kuhikuhi aku nei wau iā ʻoe e ninini i ka wai hoʻolua ma luna o lākou a kāpae i ka ʻili, ʻaʻole pono kēia, akā me ka ʻole o ka tastier.

Hoʻohui i nā tōmato

I kēia manawa e ninini mākou i ka aila meli i ka ʻōpala, ninini i ka kōkō a me ka paʻakai pōhaku, e hoʻohui i kahi pepa ʻeleʻele liʻiliʻi a me nā mea kanu ʻai e like me kou makemake. E hoʻomoʻa i nā mea kanu i ka wela o ka wela no 40 mau minuke.

E hoʻohui i ka ailaʻaila, gula a me nā meaʻala. E hoʻomoʻi ma luna o ka wela wela

Hoʻopili maikaʻi i kahi pūpū o nā mea kanu hou, hoʻolei i ke koena o nā mea kanu, kuke no 5 mau minuke. E ninini i ka paila cider apple i loko o ka 'ohi, kāwili, hoʻomehana no 2-3 mau minuke ma mua o ka wela wela, e hoʻoneʻe mai ka pauku.

E hoʻohui i nā mea ʻala ʻono

Hoʻopili mākou i ka ʻenala eggplant i loko o nā ipu i mākaukau maʻemaʻe, a maʻemaʻe. Hoʻohui koke i nā lids a paʻa i luna o ke ʻāʻī. Kolo i ka meaʻaiʻai i loko o ka pale umauma a waiho i ka mahana o ka lumi no kekahi mau hola.

Hoʻomaʻemaʻe mākou i nā pahola piha piha i kahi papaʻi maloʻo.

ʻO ka lau momona a me nā hua pāpala pili kokoke i nā ipu

Ke wehe ʻoe i kahi kīʻaha o ka ʻeneka huehue i ka hoʻoilo anuanu, kahi kīʻaha nani a maikaʻi ʻole hoʻi i loko o ka wai e piha ai ka lumi a hoʻomanaʻo iā ʻoe i ke kauwela.

Ua mākaukau nā ʻele egg eggplant no ka hoʻoilo me ka ʻaʻole kūpaʻa ʻana. ʻAno hoihoi! E hāleʻa i ka hoʻoilo!