Nā pua

ʻO ke kiʻi me nā inoa o nā ʻano lāʻau lāʻau pāma

He pālahalaha nui ka ʻohana o nā lāʻau pāma, ma muli o nā mea e manaʻo nei i ka wā, i pili iā 3.5 mau mauʻu. Akā ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā lāʻau pāma home. ʻAʻole hiki i nā poʻe āpau o nā wahi āpau o ʻAmelika a me Eurasia ke noho lōʻihi i nā kaona, a he nui loa kekahi o lākou no nā kūlana home.

ʻOiai ʻo kēia mau hale kūʻai ʻokoʻa i hāʻawi aku i kahi nui o nā moʻomeheu ʻike ʻole, ʻaʻole pono, ʻaʻole me ka manaʻo ʻole i ka ʻike maʻamau, e kiʻi i kahi lāʻau pāma i loko o kahi ʻano ʻike ʻole. ʻOiaʻiʻo, ka pilikia nui i alo ʻia e nā poʻe aloha o nā mea kanu exotic ka wikiwiki wikiwiki o ka maikaʻi hema a me ka paʻakikī o kāna mea i nā ala waena.

ʻO nā wehewehe ʻana o nā ʻano lāʻau pāma i nā inoa a me nā kiʻi ke kōkua i ke koho kūpono no ka mea kanu pua, akā naʻe, ua hoʻoholo ʻo ia e hoʻonani i ka hale me nā mea kanu nui me nā lāʻau hoʻokahi a i ʻole hoʻokahi a me nā lau a me nā lau mohon.

Lā (Phoenix)

ʻO ka ʻano kaulana kaulana a me ka maikaʻi o ka pāma home e manaʻo ʻia he lā kūpono loa.

Maʻalahi he mea maʻalahi ke kanu i nā hua mai nā hua momona i ʻai ʻia, a ma hope o kou manawa e ʻike ʻia kou palma ma loko o ka hale. Aʻo kaʻoiaʻiʻo, hiki iā ʻoe keʻike i nā hua i ulu ʻia mai ka hua a e ulu i kahi lāʻau. Akā ʻaʻole wale nō e hiki ke kali i ka loaʻa ʻana o nā huaʻai i ka home, no laila ʻo ka pā hale kūloko o kahi pāma lāʻau i kanu ʻia i kekahi mau makahiki e ulu nui loa a lilo ia i pilikia no ka mālama ʻana i loko o ka hale.

Kahi ʻē aʻe o kēia ʻano moʻomeheu ʻoi aku ka maikaʻi a hoʻomaikaʻi ʻia i ka ulu ʻana i ka home. ʻO ka lā o Robelin i ke kiʻekiʻe ʻaʻole eʻoi aku ma mua o 3 mika a i kekahi manawa ua hua.

ʻO kahi hiʻohiʻona o ka lāʻau palma i hōʻike ʻia i ke kiʻi ʻo ia ka hiki ke hana i kekahi mau mumuna.

Hawaii (Hawaii)

ʻO kekahi ʻano ʻoluʻolu kaulana o ka pāma i ka hale ʻo Wakinekona. Ma waena o nā mea ulu pua, ʻelua mau mea kanu i ka ʻoluʻolu loa: washingtonia filifera a i ʻole nitenosa a me ka washingtonia robusta, ikaika.

Loaʻa nā lāʻau pāma loko no nā lau palma nui a maʻalahi hoʻi i ka maʻalahi o ka ʻike i loko o ka lumi.

ʻO Washingtonia nitenosa kahi ʻōiwi ʻAmelika Hema e maʻalahi a hoʻomaopopo ʻia e kāna "kuʻahi" kaulana mai nā lau make i kūkulu ʻia i loko o nā mea kanu pālua. Ke ʻoki nei, ʻaʻole hāʻule ka lau, akā hāʻule i lalo, i kekahi manawa kokoke e hūnā i ka ʻōpala.

ʻO Wakinekona ʻo Robusta kahi ʻano Mekiko, ʻoi aku ka paʻakikī ma mua o kona hoahānau mai ʻAmelika Hui Pū ʻIa.

ʻO ke kiʻi wale o ka lāʻau palma i hōʻike ʻia i ke kiʻi me ka inoa ʻo Washingtonia, hiki ke noʻonoʻo ʻia i kona ulu wikiwiki ʻana. Ma hope o 5-6 mau makahiki o ka ulu ʻana i loko, e koi ʻo ia iā ʻoe e kiʻi i kahi wahi ākea loa nona.

Howea (Howea)

ʻO nā lau cirrus ka nui o ka palma Howea ka mea nui, akā ʻaʻole wale nō ke ʻano o ka mea kanu mai nā mokupuni mai Australia. Nui nā ʻano o kēia mea kanu i kanu maikaʻi i loko o ka lumi, e hoʻomau i ka nele o ke kukui. I kēia hihia, ʻaʻole palele nā ​​hua manu a maloʻo, ke koena mau ka lepo a me ka ʻōmaʻomaʻo me ka maloʻo nui loa o ka ea. ʻAʻole aneane kokoke i nā mea kanu me nā mite spider a me nā mea ʻē aʻe. Pēlā i hoʻomau ai ke kuʻi ʻia o ka kaulana o Howia e like me nā mea kanu no ke keʻena a me nā hale ākea.

Ke ulu mālie nei kēia pālehu hale i ke koena, a hiki i nā lau ʻōpio ke ulu aʻe a hiki i ke ʻike ʻia e ka wahi kokoke i ke kolo.

Rapis (Rhapis)

ʻO ka ʻano like ʻole o nā pā hale home, e like me nā ʻano mua, he hopohopo a ʻaʻole makaʻu i ka make ʻole. Akā me ka nele o ke kukui, e nalo ana ia i kona hoʻonaninani a hoʻomaka e hana.

I loko o ka moʻomeheu lumi, ua ulu a lehulehu nā ʻano kolohe.

ʻAʻole makemake ka excesesa excelsa a i ʻole ma lalo o ka lā wela, i ka home ke ulu lohi a kanu pinepine ʻia i loko o nā ʻāpana o nā ʻāpana a lilo ka pale i lilo.

He ʻokoʻa nā Rapis multifida a i ʻole ka nui-notched mai ka ʻokoʻa ma mua o ka nui o nā lau lau a me ka nui o nā "manamana lima" lōʻihi i loko o lākou.

I ka moʻomeheu pot, ua kanu ʻia nā mea kanu variegated i kēia lā, nā lau ʻulaʻula like i hoʻonani ʻia i ka māmā a i ʻole nā ​​keʻokeʻo lōʻihi lōʻihi.

Hamedorea (Chamaedorea)

ʻIke ʻia ʻo Mexico, ka pāma home i nā mea kanu i nā ulu lāʻau kūpono, kahi e palekana pono ai nā mea kanu mai nā makani anuanu a me ka lā wela. Eia naʻe, hoʻopili ka chamedorrhea i ka ea maloo a me ka ulu ʻana i loko o ka ipuhao.

Hoʻokomo ʻia kahi ʻano palupalu me kahi lae hoʻokahi a hoʻolulupua i nā mea ulu hulu pua. I nā kūlana o ka lumi, hiki ke hoʻopilikia ʻia e nā mite spider, a ma loko o nā lā hoʻomaha o ke kauwela i loko o ka mākeke ua hoʻouka pinepine ʻia e nā mea kīkē a decugs.

Ma kahi o ʻumi mau ʻano o ka lāʻau pāma e ulu ana i ka moʻomeheu, ʻokoʻa i ka nui a me keʻano o nā lau, a me kekahi mau nuances o ka mālama a me ka hānai.

ʻO kekahi o nā lāʻau lāʻau pākaukau loa o ka huaʻai ʻo ka chamedorea metallica, nona nā lau ʻaʻole i hoʻokaʻawale i nā hulu ʻē aʻe a loaʻa i kahi punanālā a i ʻole ka metallic sheen.

ʻO kahi hiʻohiʻona o nā lāʻau pāma waena o kēia genus: me ka mālama maikaʻi ʻole, lilo a i ʻole ʻulaʻula paha ko lākou mau lau.

Karyota (Caryota)

I ka ʻike ʻana i nā lau hulu bifurcated o kēia pālapa, ua hiki ʻole ke hoʻopoina i kā lākou ʻano kūʻokoʻa. Mahalo i kēia ʻano lau o ke lau, nā lāʻau kūloko ololi i loko o ke kiʻi i kapa ʻia ʻo "tail tail".

Kūpono kekahi ʻano ʻōiwi ʻAmelika i ka lā, i ka wā e ulu ai i kahi lumi, inā e hānai mau ʻia ka mea kanu, ʻaʻole ia e ʻike i ka nele o ka lepo. Akā ke alakaʻi nei ka ea maloʻo i kahi emi o ke kala o nā lau a hoʻōla i nā mea kanu holoholona.

ʻO ka hapa pinepine, ma ka home, he karyota mitis a i ʻole e ola nā mea pāpaʻi. Kūkulu kēia mea kanu i kekahi mau kumu lāʻau, nā poʻo i hoʻonani ʻia me nā lau sultans lau.

Akā i kekahi manawa ma nā hale pua nani hiki ke ʻike i kahi ʻano ʻokoʻa o ka pāma home. Hoʻ ulu ʻole ʻo Kariota a i ʻole kōwī. I nā spimensia'ōpiopio, ua lohi ka ulu, akā i ka lōʻihi o 1.5-2 mika, ua hopu nā lāʻau pāma a ulu koke.

Livistona

Hoʻoulu koke ka palem a me nā lakona liviston wikiwiki, ʻaʻole ia e mālama pono, akā me ka hoʻonui i ka maloʻo nui, ʻike ʻia kahi ʻano o ka mea kanu. Pau nā ʻāpana lōʻihi o nā lau.

I ka manawa pinepine, ma nā kūlana lumi, ʻike ʻoe i ka livistona chinensis, Kina. ʻOiai ʻaʻole ʻokoʻa ka mea kanu i ka ulu wikiwiki, ma hope o kekahi manawa, ʻoiai me ka transshipment maʻamau i loko o nā pā nui, ʻaʻole lawa ka ikaika e hoʻomohala i loko.

ʻO kekahi ʻano ʻē aʻe e ulu ana i loko o ka hale livistona saribus. ʻAʻole lōʻihi ka lau o ka lāʻau pāma i kēia mau ʻano, a ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā lāʻau pāma.