Meaʻai

Nā kiʻi momona no ka hoʻopaʻa ʻana i ka ʻōmato cherry i kā lākou wai akeʻa

Kuhi ʻia nā ʻōmato maʻa he ʻano nani o ka papa ʻaina, ʻelua a ʻalalala. Hāʻawi ʻia ka poʻe makemake e mālama i ka pele i kā lākou wai ponoʻī no ka hoʻoilo me kekahi mau ʻano kupaianaha kupaianaha. Ma muli o ko lākou mau helehelena liʻiliʻi, kūpono kēia mau lau ʻuala i loko o ka pānaʻi, a me nā salato ʻoma ʻemena hoʻopiha piha i nā kīʻaha ʻaoʻao a lawelawe paha e like me nā māhele o ka borsch. Me ke ʻano o ko lākou nui, ʻaʻole lākou i liʻiliʻi i ʻoi ʻia ma mua o nā pēpē maʻamau.

ʻO ka nui o ka pāhare i ke ʻano o kēia ʻōmaka e hiki ai ke hoʻopau koke i ke kahe mai ke kino. ʻO ka hao i loko o ka seria e pale i ka anemia, hoʻomaʻemaʻe a hoʻomaikaʻi hou i ke koko. Hoʻomaopopo ʻia e hoʻohana i nā tōmato cherry i loko o kā lākou wai i ka hoʻoilo. ʻO lākou ka nui o nā magnesium, kahi e kōkua ai e hoʻopili i nā pālaʻi haʻahaʻa. Hoʻokomo pū ʻia ʻo Serotonin i loko o nā tōmato, ʻoliʻoli, hoʻomaikaʻi i nā ʻano paʻakikī, hoʻomaikaʻi i ka hana. ʻAʻole maopopo ke hoʻōla ʻia ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau i nā maʻi koʻikoʻi, akā he hopena prophylactic ia.

No ka mālama i ka cherry no ka hoʻoilo i kāna wai ponoʻī, pono ʻoe e loaʻa i nā kīhini āpau a hiki i ka mea hiki ke hoʻoikaika i ke kaʻina hana o ka ʻōmato. Hiki iā ia ke lilo i ka palaoa, juicer a, ʻoi, he sieve metala. ʻO ka hana hou, pono ʻoe e hoʻomākaukau i kahi pā enameled no ka hoʻomoʻa ʻana i ka kulu ʻōlato.

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka hana, e maopopo e hoʻomoʻa i nā kīʻaha no nā lako. Hiki ke hoʻokō ʻia ka pipiʻi ʻana i ka umu, meli a i ʻole ka lua, ke ʻano paʻa o ka ʻeke. Pono līlū ʻia nā līlū, no ka mea i hoʻopaʻa ʻia a paʻa a paʻa paha ma muli o ka hana o ka mīkini wili.

Cherry - kamato i loko o kā lākou wai ponoʻī me ka pale ʻole ʻana

Ke kaʻina hana:

  1. Hoʻomoʻa iā 1 kg o ka meli maʻamau me ka wai hoʻolapalapa, ka ʻili, kuʻi i loko o kahi mīwili ʻai.
  2. E hoʻolapalapa i ka hopena hua 0.8 - 1 lita o kāmato. E ninini iā ​​ia i 2 tbsp. punetē o ka paʻakai, 3 tbsp. punetē o ke kō, kuke a hoʻohemo piha.
  3. Holoi 0.8 - 1 kg o ka lau, ʻōlea a hoʻopiha iā lākou me nā ipu aniani o mua o 1.5 ka wai. Hoʻomoʻa i ka wai a ninini i loko o nā kīʻaha no 7 - 10 mau minuke, uhi ʻia me nā lids. Hoʻopili i ka wai momona.
  4. E ninini i ka wai meli i ka puna i loko o nā kīʻaha ʻole me ka ceri maloʻo. E pākuʻi me nā uhi pale, huli a pale ʻia i loko o kahi pale.
  5. Ma hope o ka hoʻomaloʻo piha, huli i ka kūlana kūpono a mālama i ka mahana o ka lumi a hiki i ka hoʻoilo. Ua mākaukau ka hoʻomākaukau ʻana ʻo Cherry.

Me ka 1 kg o kaʻaila, hiki iāʻoe ke kiʻi i ka 900 o ka wai me ka pulp.

Cherry - kamato i kā lākou wai iho me ka sterilisation a me ka vīnega

Ke kaʻina hana:

  1. E holoi i nā ʻōmole cherry waena a hoʻopaʻa iā lākou i loko o nā kīʻaha 0.5 lita. E ninini i ka wai i ka hoʻolapalapa a kali i nā minuke 10 a hiki i ke aniani a hoʻōki i ka nui o ka wai.
  2. Kuwī ʻia i nā ʻōmato nui a me ka wai i loko o kahi ʻōpū a loaʻa i ka wai kamato. Wahi a ke koho lua, hiki iā ʻoe ke wili i loko o kahi mīwili palaoa. Ke koho nei i kahi koho, ʻaʻole e loli ka meaʻono a me ka maikaʻi o ka hopena. I ka meli hopena i hoʻopiha ʻia, e hui i 1 ka punetē o ka paʻakai, 3 teaspoons o ke kō, nā lau melissa lau i hoʻokahi pā. Kuhi, ma hope o 5 mau minuke o ka kuke ʻana e ninini i ka 2 teaspoons o ka vīnega.
  3. E hōʻalo i ka wai momona, i kaʻa i hoʻolapalapa ʻia mai nā kīʻaha a ninini iā ​​lākou i loko o kahi kāmato. E kau i nā ipu aniani me nā ʻike i loko o ka pā para e hoʻolei. E hoʻomoʻi no 10 mau minuke.
  4. Lawe i nā hoʻolako, cork, flip, paleʻai no ka lā. I hoʻokahi mau mahina, e mākaukau ka cherry i kāna wai ponoʻī no ka hoʻoilo.

He ala ʻoe e haʻalele i ka peel kamaliʻi a i ʻole. ʻO ka hele ʻana i kahi pōʻai ʻaʻole e pili i ka ʻono. E mālama wale i ka hoʻohana ʻana ma hope.

Mākou ʻolioli ma loko o Iona Holo

Ke kaʻina hana:

  1. ʻAi, ʻoi aku ka holoi palaka, ʻili ʻole pono e haʻalele.
  2. Ma ka ʻaoʻao o ka ipu aniani kahi 1 kaʻu o ke kāleka, ka lau bay, ka ʻōpala, nā ʻāpana o ka celery aʻa, kahi lālā o ka basil, pepa a me ka ʻeleʻele. Inā makemake ʻia, e hoʻohui i nā ʻāpana o ka pepa ʻoi a me ka pepa paila.
  3. E hoʻokomo i nā kamato nui i loko o kahi juicer a i kaʻina hana i loko o kahi mīkā ʻai. Kohuʻa i ke kāwili wili me ka hoʻohui o ke kō a me ka paʻakai, 1 tbsp. puna ma ka lita o ka wai wai.
  4. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ka hana hope loa o ke kō, pehea lā e kuke ai i ka ʻōmato huaʻai i loko o kou wai ponoʻī. E hoʻokomo i kaʻaila liʻiliʻi i loko o nā pahu a ninini i ka wai hoʻolapalapa no 5 mau minuke. E hōʻalo i ka wai.
  5. No kahi hōʻoia hou, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka 1 papa o ka aspirin i ka pākeke a ninini i ke kāwili kōmala hoʻolapalapa. Kāpiki koke a hoʻopili i kahi lole mahana.

E like me nā mea ʻala, e hoʻohana ʻia nā mea hoʻohui ʻia. Hoʻokomo ʻia kā lākou helu ʻia e kāu mau makemake.

Cherry i loko o ka wai kamato no ka hoʻoilo, he mau meaʻono a maʻalahi hoʻi ka hopena, akā ʻo ka hopena he elementpassed leʻaleʻa. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i ka mea he tastier: nā ʻoki bukle a i ka pele maoli.

Pono ka hoʻomākaukau a me ka hoʻoilo maikaʻi!