Meaʻai

Kukeʻa i nā pīni i loko o ka kamato no ka hoʻoilo

ʻO ka hoʻomākaukau ʻana i nā lau meaʻai i ka home ke kūleʻa mau ai ka hoʻoilo. Ka hoʻomākaukau ʻana i nā pīni i ka kamato no ka hoʻoilo, e kiʻi ʻoe i kahi pākī nani. I ka wā e hiki mai ana, hiki ke hoʻohui pū i nā mākeke, mua a me ka papa ʻelua. Hoʻohana ʻia nā paʻi maʻalahi i ʻākia ma kēia ʻaoʻao e pono ai e kuke ʻia i nā mea loea a me nā loea hou.

Pehea e kuke ai i nā pīni no ka hoʻoilo

ʻO ka leʻaleʻa maikaʻi o kēia pākī e hōʻoluʻolu iā ʻoe a i ke ahiahi anuanu a me ke ahiahi. Oe e hoʻomaopopo i kēia inā lawe ʻoe i ka mea hoʻoponopono i ka papa me ka palaoa crispy a me kaʻaila wela.

Nā mea wai

  • hua maloʻo maloʻo - hoʻokahi kilogram;
  • nā kamato hou - ʻekolu mau kilima;
  • ʻeleʻele pepa ʻeleʻele - a kāpīpī;
  • lau hua - ʻ ʻelua a ʻekolu paha ʻāpana;
  • huaʻaila chili (hiki iā ʻoe ke hana me ia) - hapalua o ka pōpō;
  • paʻakai - kahi kīʻaha;
  • ke kō - ʻelua punetēpē.

Pehea e kuke ai i nā pīni paʻani i loko o ka tōmato? Hiki iā ʻoe ke maʻalahi me ka hana i ka hana inā e heluhelu pono ʻoe i ka leʻa aʻe ma ke ʻano.

ʻO ka mea mua pono ʻoe e ʻohi i nā ʻini, holoi maikaʻi a hoʻoneʻe i ka ipu hohonu. Ma hope o kēlā, hoʻopiha iā ia i ka wai mahana a waiho iā ia wale no he mau hola.

Inā he mau hou nā pī, a laila e hoʻonui nui i ka nui. No laila, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻomaka i ka hoʻomākaukau ʻana i ke kakahiaka no ka hiki ʻole o ka nalo i ka manawa kūpono.

E hana aʻe, e lawe i nā ʻoma. Hoʻokuʻu i nā kiko a hana i ka incisions ma ka ʻili. Kipi i nā ʻōmato i loko o ka wai i hoʻolapalapa ʻia he ʻumi mau kekona, a laila e hoʻihoʻi maikaʻi iā lākou me kahi puna slotted. Hoʻopili i ka peel a ʻōwili i ka pulpī ma o ka mīna o ka ʻiʻo.

E kau i ka ʻākala i hoʻomoʻi ʻia i loko o kahi pāla nui, hoʻohui i ka paʻakai, nā kau a me ke kō. E hoʻomoʻa i luna o ka wela wela no ka hapalua hola, a laila e hoʻohui i ka pīniu a kuke i ka kīʻaha a hiki ke mākaukau nā pīni.

Pehea e pani ai i nā pīni me nā kamato no ka hoʻoilo? No ka hana ʻana i kēia, pono ʻoe e loaʻa i nā kēke hapalua a me nā līlapa tin. Pono e holoi maikaʻi nā kīʻaha ma ka holo wai ʻana a hoʻomoʻi ʻia. E kau i nā pīni paʻa i loko o nā pahu i ka poʻohiwi a ʻōwili iā ia me ke kī. Ma mua, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kēlā me kēia lawelawe i ka punetēpau o ka 9% winika. Mai poina e hoʻohuli i nā ipu i luna, uhi iā lākou i kahi kapa pale a waiho i ka pō i ke anehana o ka lumi.

I kekahi mau lā, ua mākaukau nā pīpī me nā tōmato no ka hoʻoilo. I kēlā me kēia manawa, hiki iā ʻoe ke hoʻohana iā ia e hana i nā pala, nā pā ʻaoʻao a i ʻole nā ​​kīmona.

ʻO ka pīpī keʻokeʻo a me ka hua manu kamala no ka hoʻoilo

ʻO ka ʻono mua o ka papa hana mea e mahalo ʻia i kou mau hoahānau a me kāu mau hoa. Hoʻopiha pono ia i ka lau huakaʻi i nā mea inu ikaika a maʻalahi wale nō ia i ka wā hoʻolauleʻa. Eia kekahi, hiki ke hoʻolauna ʻia me kahi kīʻaha ʻaoʻao no ka ʻai, nā iʻa a i ka ʻakai manu paha i ka lā pule. ʻO ka mālama ʻana i nā pīpī me nā tōmato a me ka hua kinipona ʻaʻole e pilikia iā ʻoe. E heluhelu wale i ka ʻōpala a hoʻihoʻi i nā pae kiʻekiʻe aʻe no mākou.

Nā mea wai

  • nā maloʻi maloʻo - 500 gram;
  • keokeo - 200 gram;
  • huaʻaiʻai - ʻelua maupona;
  • nā kamato hou (oki ʻia a ʻeha paha) - hoʻokahi a me ka hapa kilima;
  • kāloti - 500 gram;
  • paʻakai - ʻelua mau ipo nui me kahi hoʻowalewale;
  • gula - 250 gram;
  • wailua 9% - 100 ml;
  • kaila aila - 350 gram.

ʻO ka mea mua, hoʻomākaukau i nā meaʻai. E hoʻomoʻa i nā pīni no 12 mau hola i ka wai, a laila hoʻomoʻi a hiki i kaʻulu.

E hoʻāʻo e ʻalo i nā pīni, a inā ʻaʻole e hoʻohālikelike ʻia ka porridge a laila hoʻomaka hou ʻoe.

Hoʻopili i nā kāloti a kāwī iā ia ma luna o kahi pālahalaha lau. Kāpiki aʻa mai nā hua a me nā kumu, ʻoki i ka pulp i nā cubes. Hoʻokuʻu i ka husk mai ke kāleka, kākī i ke aniani. Holoi i nā eggplants a ʻokiʻoki iā lākou i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi me ka ʻili.

E kāwili i ka tōmato a me ke kāleka me kahi mea ʻala manu, kau i ka mea kanu hua i hoʻopiha ʻia ma kahi wela wela a hoʻomoʻi iā ia. Aia ke ʻano o ka pīpī mua, hoʻokomo i ka paʻakai, ka vīkī a me ke kō i loko o ka pā. E ninini i kāila aila.

E hoʻohui i nā mea kanu i hoʻomākaukau ʻia, e nānā ana i ka manawa manawa (ma kahi o ʻekolu a ʻehā paha mau minuke). E hoʻopaʻa mua i nā kāloti laikini, ukali ʻia e ka pepa, a ma ka hopena o ka ʻūpīwī. E hoʻomoʻi i ka hapalua hola, a i ka manawa ke hala, e hoʻouna i nā pīni i ka ipu. E hoʻomoʻa i ka kīʻaha no 20 mau minuke.

ʻO nā pīpī me nā tōmato no ka hoʻoilo hoʻoilo he maʻalahi loa ia. E holoi i nā ipu kūpono me nā mea ʻala a pau paha, a laila e hānai hou iā lākou me ka soda. E ninini i kahi wai liʻiliʻi i loko o nā kīʻaha a hoʻouna aku i ka microwave noʻelima mau minuke (i ka manawa like hiki ʻoe ke kau i kekahi mau ipu i loko o hoʻokahi manawa). Kahu ʻia nā kīʻaha keleawe i ka wai. Pono ʻoe e waiho i ka ʻai i loko o nā kīʻaha i hoʻomākaukau ʻia a olō.

E like me ka maʻamau, pono ʻoe e lawe i ka mālama - kau i nā kīʻaha ma nā lids a kāʻei iā lākou me ka lole mānoanoa. I ka lā aʻe, hiki ke hoʻoneʻe i ka salati i ka pantry, i ka pahu ai a i ʻole kahi ʻeleʻele a maikaʻi hoʻi.

E hauʻoli mākou inā ʻoe e makemake i nā pīni paʻani me ka mea ʻala kō. He maʻalahi loa nā ʻaina hoʻoilo i koho ʻia no mākou ma kēia ʻaoʻao. E hiki pū me ʻoe e hiki pū me kahi kanaka me ka maopopo ʻole o ka ʻaina kuhi ke hoʻokō iā lākou.