Nā mea kanu

He pilina ʻo Peperomia

Peperomia (Peperomia). Kāhea ʻohana, a i ʻole Pepper (lat. Piperaceae). ʻO kēia nā ʻāpana a i ʻole keripani paha nā lau nahele, ulu nā lāʻau liʻiliʻi. ʻO kekahi o lākou he waiwai nui e like me ka hoʻolālā a hana i nā hōʻiliʻili o nā māla botanika.

Peperomia magnolia (Peperomia magnoliaefolia)

ʻO kekahi mau ʻano peperomia i bred no nā kumu hoʻolālā. I waena o lākou - peperomia magnolia (Peperomia magnoliaefolia) - kahi mea kanu liʻiliʻi me nā lau nui. Kūpono hoʻi nā hua, i loko o kahi pā lāʻau pākeke. He ʻokoʻa nā ʻano ʻāpana like ʻole me kēia lau. Ua liʻiliʻi nā pua, a ʻohi ʻia i loko o kahi pepeiao inflorescence-pepeiao. I ka nāwaliwali o ke aʻa, palupalu.

Makemake i nā lumi māhu, nā wahi āpau. I ka hoʻoilo a me ka hoʻoilo, pono ia i ka wai hōʻemi, i ke kauwela - he nui. ʻAe holoi ʻia nā lau a hoʻōki pono ʻia. Hoʻopili ʻia ke kiʻi i ka puna i ka lepo maʻa, e piha ana i ka lau, ka ʻāina sod, ka maʻa a me ke one (1: 1: 1: 1/2).

Peperomia rezedotsvetnaya, a i ʻole ʻo Fraser (Peperomia resedaeflora, Peperomia fraseri)

© D.Eickhoff

Hoʻōlapa ʻia e nā hua i lulu ʻia i ka lā Malaki, a ʻokiʻoki, ʻoʻa iā lākou i loko o kahi keʻokeʻo mahana me ka haʻahaʻa kiʻekiʻe.

ʻO Peperomia rezvetotsvetnaya, a i ʻole ʻo Fraser (Peperomia resedaeflora, ʻo Peperomia fraseri) he kūlana kiʻekiʻe (a hiki i 30 cm) kohu lālā me nā lau liʻiliʻi, ʻōpū. ʻO nā pua i liʻiliʻi, keʻokeʻo, me kahi mea ʻala ʻala.

Peperomia Peperomia (Peperomia caperata)

ʻO ka peperomia shriveled (Peperomia caperata) me nā pua liʻiliʻi i kūleʻa ʻia i kahi lau liʻiliʻi e ulu ana ma kahi ʻōpala paʻa. Ke keʻokeʻo nā pua, i ʻohi ʻia i loko o ka inflorescences ma kahi peduncle lōʻihi e kū ana ma luna o ka lāʻau.

Ua hoʻopiʻi ʻo Peperomia i nā makahiki i hala iho nei i ka manaʻo o nā mea hoʻolālā, ʻo nā māla ʻokiʻoki, no ka mea he nānā nui ia i nā hōʻuluʻulu ʻana i waena o nā mea kanu ʻē aʻe. ʻO kekahi mau mea lahilaha, no ka laʻana, nā creer peperomia (Peperomia serpens) hiki ke kau ʻia i loko o nā pua nani i nā paia.