Meaʻai

Palapalaʻi Cauliflower

ʻO ka māmā, hoʻohaʻahaʻa a me nā meaʻono, ke kau o ke kauwela me kahi cauliflower he papa papa ala maikaʻi loa no kahi lā wela. ʻO kēia meaʻaiʻai, akā he mea momona ia e hiki ke makemake i nā poʻe aloha i ka mauʻu momona - ʻo ke kaila kauwela, ke koi nei ke kino i ka meaʻai māmā.

Palapalaʻi Cauliflower

ʻO kā kā mākou ʻānala i kēia lā ua like like me kekahi ʻōlapa lau - me nā keʻokeʻo keʻokeʻo a me nā pī iʻa ʻōmaʻomaʻo. Akā i loko o kāna mau waiwai, ʻoi ka nui me ka cauliflower i ʻoi aku i nā koʻi i kā pau o ka kāpeti, hodgepodge a me ka mea i kaʻaila. He mea maʻalahi loa ia i ke kino e loaʻa i ka cauliflower ma mua o nā ʻano like ʻole - no ka mea, ʻoi aku ka maikaʻi o ka inflorescences ma mua o ka momona, ma mua no ka laʻana, keʻokeʻo.

Ma ka manawa like, ʻo ka cauliflower ka nui o nā minima (magnesium, phosphorus, potassium, pectins, easy digestible protein and vitamin - - no ka laʻana, ka ascorbic acid (vitamin C) - ʻekolu mau manawa a ʻoi aku i ka kāpeti keʻokeʻo! A ʻo ka cauliflower ka mea lanakila ma waena o nā mea kanu i ka momona huaʻala H (Biotin), maikaʻi no ke kino olakino a me ka lauoho.

Hāʻawi wau iā ʻoe i kahi mana o ke ʻano me ka mea ʻala i mea ʻai ʻia e ʻai ʻia e nā keiki, nā mea kanu, a me nā mea ʻai. Hoʻomau maikaʻi ʻia me ka ʻole o ka momona - pīpī a me ka pata - a, noʻonoʻo paha, huli ka mea ʻono. Inā makemake ʻia, i loko o kahiʻaʻai kokoke, ma mua o ka ʻoki ʻana i ke ahi, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kahi spoonful o ka laupala a i ʻole hoʻi he mau pīpī.

A inā makemake ʻoe i nā kīʻaha hohonu loa, hiki iā ʻoe ke kuke i ka palaoa i ka waona a i ka waoa moa, e hoʻohui i kahi ʻāpana kuke a i ʻole kīleʻa mai ka minced meat me ka laiki.

Mea inu no ka hupa Cauliflower:

no 2-2,5 lita wai

  • 3 pūlulu wai;
  • 1-2 kāoti;
  • 1 kaʻi liʻiliʻi liʻiliʻi;
  • 1 poʻo o kaʻaila;
  • 3-4 tbsp laiki;
  • Nā greens parsley, dill, basil;
  • ʻO ka paʻakai e hoʻāʻo ai, ma kahi o 0,5 punetēpē.
Mea inu no ka ʻūleʻa Cauliflower

Hoʻolaʻa kik Cauliflower:

Hoʻokomo mākou i ka pā pan i ka wai i hoʻoponopono ʻia a i ʻole ʻia i ka wai i hoʻopaʻa ʻia. Holoi, holoi a holoi i nā ʻuala a me nā kaloti. Hoʻokuʻu i ka peel mai ka umauma, holoi i ka cauliflower a ʻohi pono ia i loko o ka inflorescences. E hoʻokomo i nā greens noʻelima mau minuke i ka wai anuanu, a laila holoi.

E ʻokiʻoki i nā kaloti i nā ʻāpana liʻiliʻi, a ʻokiʻoki i nā ʻuala i nā ʻāpana a i ʻole ʻehā hoʻi, e like me ka nui. Hiki iā ʻoe keʻoki i loko o nā cubes, e like me ka maʻamau no ka kupa. Akā, inā e hoʻolapalapa ʻoe i ka ʻuala i loko o nā ʻāpana nui, a laila hoʻonaninani a hoʻi hou i ka pā - ua ʻoi aku ka palaoa i ʻōleʻa, a ʻano nui ka palaʻa i loko, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopiha me ka huaʻai.

E hoʻomākaukau i nā ʻuala a me nā kaloti

Kūpī i nā mea kanu a me nā kalaka i ka wai e hoʻolapalapa ai, ninini i ka laiki a kuke no 5-7 mau minuke no ka wela wela, e kaomi iki i ka uhi a i ʻole ka mea i make i ka holo Hiki ke hoʻololi i ka līlī me nā cereals ʻē aʻe - no ka laʻana, ka semolina kūpono a i ka maiʻa i ka lau ʻai.

E hoʻokomo i nā ʻuala a me nā kaloti i ka wai kaila E hoʻohui i ka laiki

I ka paʻakai ʻana i ka iʻa, ua hoʻohui mākou i nā mea o ke kaha aʻe, kahi e hoʻolapalapa wikiwiki ʻia ma mua o nā ʻuala me nā kāloti a me nā cereals - cauliflower a me nā ʻihi kōhi ʻia ʻono. Mai poina ʻoe, ʻaʻole i manaʻo ʻia i ka ʻū, ʻo ka mea nui ka hoʻopili maikaʻi ʻana.

Kālepa, ʻala a me nā mea kanu Kālā i kālai ʻia i ka ʻuala Hoʻalahalaha mākou i nā mea ʻai i hoʻomākaukau ʻia ma ka pā a kuke no nā 4-5 mau minuke

Hoʻopili a kuke no kahi 4-5 mau minuke. I kēia manawa, e hānai i ka pālia; hele maikaʻi a ʻōleʻa maloʻo paha me kēia kalo. Hāʻawi kahi liʻiliʻi o ka basil i ka papa me kahi mea ʻala, ʻono a me ka meaʻala maikaʻi.

E hoʻāʻo mākou me ka hoʻowalewale o ke pahi: ʻo ka ʻuala i loko o ka mea iʻa palupalu i palupalu? Kāwiki iā ia me kahi pīpī slotted a calo paha a ʻuwī iā ia me ka ʻokiʻoki a i ʻole nāʻaisa kāwili i kālai ʻia a hoʻihoʻi i ia mea i loko o ka kalo.

Palapalaʻi Cauliflower

I kēia manawa ke waiho nei no ka hoʻohui ʻana i nā greens kāwili ʻana, ʻāwili, e hoʻolapalapa i hoʻokahi mau minuke - a ua mākaukau ke aniani ʻaʻa māmā!

Hoʻokomo maikaʻi ka ʻōmoli Cauliflower e lawelawe me ka waiū ʻala a me ka pōpō palaoa.