Meaʻai

Hōʻaleʻa kākahu palema

Maʻalahi ka ʻano o ka moʻo homemade cherry plum marmalade i ka wā e kuke ai ʻoe, ma laila ʻoe e ʻike ai ʻo ia kekahi o nā mea ʻono maikaʻi a me nā ʻono maikaʻi loa. Loaʻa i nā kānaka a pau i nā mea pani i ko lākou mau kauwela kauwela, akā, aia maʻa ʻia, ʻaʻohe wahi e pono ai ke hana i ka marmalade, he ʻeke wale nō o ka gelatin a me ka kō.

ʻOkoʻa ka hoʻāʻo ʻana i ka ʻāpana o ka marmade homemade ʻokoʻa i nā kamelē i hana ʻia ma kahi ʻano hana. Cherry palaka marmalade he palupalu, mālama i kona ʻano pono, a i loko ko waiʻala a ʻōmaʻomaʻo.

Hōʻaleʻa kākahu palema

Pamu a me ka lau cherry me ka mea e mau ai ka hānai i nā mea kanu me ka hōʻiliʻili maikaʻi, a no laila ke kīleʻa aku nei i ka jam, jam a me nā pā i kekahi manawa ma mua o ka kūpono, a ma aneʻi ua kū mai ke ʻano mea hoʻopakele home. ʻAʻole e like me nā hana ohi i luna, ʻaʻole mālama ʻia ka marmalade no ka lōʻihi. Nalo ʻia mai kā mākou pahu i ka pahu ma kahi o 2 mau lā, no ka mea, he leʻaleʻa!

  • Ka manawa: 12 mau hola
  • Nā Oihana: 10

Nā mea wai

  • 1 kg o kaʻaila peʻa a i ʻole nā ​​polu polū;
  • 700 g o ke kō;
  • 70 g o ke gelatin;
Cherry plum

ʻO kahi ala e hoʻomākaukau ai i ka marmalade mai ka plum cherry.

Mākou e hoʻomākaukau i ka marmalade mai nā plums lau a i ʻole plum cherry, a kūpono hoʻi nā hua overripe. ʻO ke kumu nui o ka marmalade ka mū, a, e like me kāu e ʻike nei, ua hana ʻia e kuke i nā hua citrus i hoʻopau ʻia i ka wā o nā huakaʻi lōʻihi.

E holoi i ka palaoa kalima ma o ka sieve

Hoʻonoho mākou i ka paʻu cherry i loko o ka pā me kahi lalo lalo, e ninini i ka hapalua o kahi aniani o ka wai, e pani i ka pale a hoʻolapalapa a hiki ke hoʻokaʻawale ke ʻiʻo i nā hua. Ke waiho nei mākou he 100 mau kekona o ka papaʻi no ka hoʻohuihui gelatin, a holoi i nā koena o ka hua i ka hoʻomaʻemaʻe ʻia ma kahi sieve maikaʻi, kahi e hoʻopau koke ai i nā iwi a me nā ʻili.

Kaumaha pāpaʻa kāwili

Kaupaona i ka plum paolo, a ninini i ka gelatin i loko o ka malika, kahi i ʻoluʻolu i 70 degere Celsius. Ma ke kaupaona ʻana e hiki ai iā ʻoe ke hoʻoholo pono i ka nui o ke kō e pono ai ka ʻono. Ma muli o ka loaʻa o nā huaʻai, ka nui o ko lākou kaila a me ka nui o ka pau a ma hope o ka holoi ʻana, ʻokoʻa ka poʻe no kēlā a me kēia, akā i ka mea o ka marmalade e mālama i ke ʻano o ka uku, pono e nānā.

E hoʻohui i ke kō i loko o ka moʻo i hoʻomoʻa ʻia a hoʻolapalapa

Hoʻohui mākou i ke kō a me ka wai laupa kō i ka ahiahi, kau i ke ahi a kuke no 10 mau minuke me ka hoʻolapalapa ikaika. Pono e kulu ʻia ka nui no ka 1 3, ka ume i hana i ka wā kuke ka lawe ʻana. E makaʻala, i ka wā e hoʻolapalapa ai i nā huaʻai pulupulu hoʻomaʻamaʻa puka, mālama pono i kou mau maka.

Hoʻohui i ka gelatin hoʻohemo, kāwili a me ka kānana ma o ka sieve maikaʻi

E hoʻohui i ka gelatin oti loa i ke kalo maʻemaʻe, e kāwili pono a kānana i ka sieve maikaʻi loa. ʻAʻole pau nā huaʻai a pau o ka gelatin i ka pala, a ma ka marmalade i pau ʻole he mea ʻole ke loaʻa ka gelatin undissolved.

E ninini i ka pāpaʻi hoʻōla ʻia

Hoʻopili mākou i kahi pahu kuʻi ʻili me nā ʻaoʻao haʻahaʻa me ka pale kiʻi a i ʻole ka mana aniani. Me ka ʻona o ka meaʻai, pono ʻoe e makaʻala, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomoʻa ʻia me ka aila leʻa, ʻoiai ke ʻano o ka ʻano o ke kiʻi, a hiki i ka marmalade ke pani nui. E ninini i ka pālahalaha i ka pala, a ma hope o ka maloʻo loa, e waiho i loko o ka friji i 10 mau hola.

Lawe mākou i kahi marmalade maloʻo mai ka pala cherry mai ka pā a ʻokiʻoki

Hoʻalahalaha mākou i ka ʻehala, kāpīpī nui iā ia me ke kōkō liʻiliʻi, hoʻohuli i ka marmalade home ʻōmaka i ka honi.

Palapala ʻia i loko o ka wai mika

Hoʻokiʻoki mākou i ka marmalade homemade o ka paʻa cherry i loko o nā ʻāpana o ka papahele, ʻōwili i ke kōpaʻa ma nā ʻaoʻao a pau, kau hou i loko o ka friji, kahi e hiki ai iā ʻoe ke mālama i ka marmalade home mai ka polū plum no 10 lā.