Meaʻai

ʻĀpōpelu ʻili

Hiki maikaʻi ke kime Blueberry no ka mea hiki iā ʻoe ke kuke i ia makahiki āpau inā ua mālama ʻoe i nā huaʻai hou i loko o ka pahu manu a i ʻole noho i loko o kahi kūlanakauhale nui e hoʻolako iā mākou me nā huahana semi-hoʻopau hou.

ʻO kaʻoiaʻiʻo, nā mea hiki i nā mea kanu e ulu ana i nā hua blueberries, a i ʻole i hiki ke hōʻiliʻili i ka ʻolua piha o nā huahele nahele, pōmaikaʻi, ua hoʻomākaukau kēia mau mea pōmaikaʻi i ka hānai mai nā blueberries hou. Akā e aʻo wau i nā mea ʻē aʻe a pau e kūʻai i nā hua aʻa. Mai kahi blueberry e kihi ana i ka pōʻai nui, ʻono loa a me ke olakino. Ke paipai aku nei wau iā ʻoe e hoʻonui i ka pōʻai blueberry me ka gelatin a hoʻohana paha i ka hūʻili gula, ʻoiai, i koʻu manaʻo, hoʻokahi hoʻokahi.

ʻĀpōpelu ʻili

ʻO nā Blueberries a me nā blueberries, ʻo nā hua waina hou, no laila kahi liʻiliʻi o ka wai lemon i kālai ʻia hou e hoʻolaʻa i ka jam, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohui, e kuke iā ʻoe i kou ono.

ʻO ka ʻōpili Blueberry me ka hōʻiliʻili ʻana i ka hōʻiliʻili ʻana he mea maikaʻi loa ia e like me kahi papa no ka ʻōmole biscuit, paʻa paʻa pū a paʻa. ʻAʻole hāʻule ka ʻōmole ʻōwili ke hōʻoki ʻia a ʻoki ʻia i loko o kahi ʻāpana lahilahi loa.

  • Ka wā ʻai. 1 hola
  • Lohi: 650 g

Mea inu no ka Jam Jamauola

  • 500 g o nā blueberries hou a ʻōmaʻomaʻo paha;
  • 800 g o ke kō;
  • 25 g gelatin;
  • lemon.
Mea inu no ka Jam Jamauola

Kaʻina no ka hana ʻana i kaʻaila blueberry

Ma kēia ʻano hoʻohālike, hana wau i ka huele mai nā hua maloʻo.

E ninini i nā blueberries hou a i ʻole ka liʻiliʻi o ka wai, e uhi wale ai i nā hua waina. E kau i ke ahi, e lawe i kahi kuke, kuke no 10 mau minuke. No ka mālama i nā huaora pono nui loa i loko o ka paka blueberry, ʻaʻole pono ʻoe e hoʻāʻo i ka huaʻai, hoʻolapalapa wale iā lākou.

ʻO nā blueberries puaʻa Hoʻokuʻu mākou i nā hua hua ma ka sieve. E waiho i ka wai hopena Hoʻopili i ka gelatin i ka wai mai nā huaʻai

Hoʻolahalaha mākou i nā hua i pau i loko o kahi colander a sieve. Pono pono ka wai wela i hopena e hoʻopau i ka gelatin. E holoi i nā blueberries ma kahi sieve a wili paha me kahi puna.

I loko o kaʻaila blueberry i maloʻo i 80 degere Celsius, hoʻomaloʻa mākou i ka gelatin.

Hoʻohui mākou i nā blueberries ma o kahi sieve, hui pū me ke kō a me ka wela

A e hui pū ʻia nā blueberries kuke me ke kō. Hoʻokomo mākou i ka pā i luna o ka lāʻau, lawe i kahi ʻū, hoʻolapalapa no 5 mau minuke.

E hoʻohui i ka gelatin i hoʻohemo ʻia i ka wai i loko o nā blueberries maʻemaʻe.

E hoʻohui i ka gelatin i hoʻohemo ʻia i ka wai i loko o nā blueberries i ʻeliia. Mālama wale nō ʻokoʻa ʻoe i ka hele ʻana i nā mea kanu o ka gelatin i loko o ka ʻeke.

E hoʻohui i ka wai o ka hapalua o ka lemon

ʻO ka hua ʻula he huaʻai hou kēia, no laila e hoʻomaha ʻoe i ka wai o ka hapalua o ka lemon;

E ninini i kaʻaila blueberry i loko o nā waihona. Inā pono, e hoʻokaʻawale

Hoʻalahalaha mākou i ka mehana wela i ka maemae, hoʻomaʻemaʻe mua ʻia i loko o ka umu.

E hoʻokomo i nā kīʻaha o kaʻaila blueberry wela i loko o kahi pā o ka wai wela. Hoʻomoʻu mākou i nā kīʻaha liʻiliʻi (me ka nui o hiki i 200 g) no kahi mau minuke 3-5 i kahi mahana o 85 degere Celsius.

ʻĀpōpelu ʻili

Ma hope o ka hoʻomoʻa piha ʻana o ka uiki, ua ʻili ʻia nā kīʻaha. E mālama e hoʻonani i kāu kīwaha!

ʻO ka ʻonanea maikaʻi loa i loko o ka pahu kukama me kahi paila kahiko, nā pihi a me ka pani ʻana me ka hapala o ka enamel, he ʻeha ʻeha. ʻO ka papalālina i kālai ʻia, nā mea hao, nā penikala i manaʻo ʻia a me nā pepa i hoʻopili pono ʻia e hoʻohuli i kāu mau lawehala lawaiʻa i nā makana nani a ʻoluʻolu.

ʻEberlelo ʻōpili

ʻO nā kāʻei akamai me nā hora a me nā pickles e hoʻonani i ka paʻu kīhila i ʻole ʻoi aʻe ka maikaʻi, a i kekahi manawa ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā kīʻaha kristal a me nā kīʻaha salad.